انواع کارآفرینی

انواع کارآفرینی

کارآفرین شدن نیاز به اشتیاق، پشتکار و اشتیاق دارد. چه به تازگی شروع به کار کرده و یک کسب و کار را افتتاح کرده‌اید یا یک کسب‌وکار موجود را توسعه می‌دهید، درک انواع مختلف کارآفرینی بخش مهمی از سفر شما به سمت موفقیت و مالکیت کسب‌وکار است.

با تمرکز بر تفاوت‌های منحصربه‌فرد کارآفرینی، می‌توانید با آگاهی عمیق‌تر از نحوه مدیریت آن‌ها و انواع منابعی که نیاز دارید، به چالش‌های کسب‌وکار خود بپردازید. از انتخاب نوع سرمایه‌گذاری که می‌خواهید توسعه دهید، تا ایجاد یک وب‌سایت تجاری که مخاطبان مناسب را هدف قرار می‌دهد، مراحل زیادی وجود دارد که باید برای کسب درآمد به عنوان یک کارآفرین انجام دهید.

انواع کارآفرینی

انواع کارآفرینی – آکادمی دکتر ابراهیم پور

انواع کارآفرینی چیست؟

در حالی که اصول اولیه کارآفرینی یکسان است – برنامه ریزی، راه اندازی و راه اندازی یک کسب و کار – تفاوت های ظریف و مهارت های مورد نیاز بسته به نوع کسب و کاری که قصد شروع آن را دارید متفاوت است. کارآفرین شدن مستلزم توانایی تعریف این تفاوت ها و مشخص کردن عناصر منحصر به فرد مورد نیاز است.

توجه به این نکته مهم است که در حوزه اقتصاد، یک کارآفرین به عنوان موجودی شناخته می شود که قادر به تبدیل نوآوری ها یا فناوری ها به محصولات و خدمات ملموس است. این مفهوم از کارآفرینی شامل اقداماتی می شود که هم توسط شرکت های تاسیس شده و هم کسب و کارهای نوظهور انجام می شود.

به طور سنتی، کارآفرینی به چهار نوع اصلی طبقه‌بندی می‌شود: کسب‌وکارهای کوچک، استارت‌آپ‌های مقیاس‌پذیر، شرکت‌های بزرگ و کارآفرینان اجتماعی. این مدل‌ها اصول شروع مالکیت کسب و کار را پوشش می‌دهند و بیشتر بر خود شرکت تمرکز می‌کنند تا ویژگی‌های کارآفرین. با این حال، همانطور که جهان همچنان در حال تغییر است، کسب و کارها نیز تغییر می کنند. این به معنای فرصت‌های جدیدی برای ریسک‌پذیران و تغییر دهندگان بازی نوآور است تا راه را به روش‌های مختلف کارآفرینی هموار کنند.

با در نظر گرفتن این موضوع، اگرچه در مورد چالش هایی که همه صاحبان کسب و کار با آن مواجه خواهند شد، شباهت های زیادی وجود دارد، انواع خاصی از کارآفرینی وجود دارد که با مهارت ها، ویژگی ها و ویژگی های شخصیتی کارآفرین تعریف می شود. در نهایت، این روشی است که برای اداره کسب و کار خود انتخاب می کنید که آنها را از یکدیگر متمایز می کند.

انواع کارآفرینی

انواع کارآفرینی – آکادمی دکتر ابراهیم پور

10 نوع رایج کارآفرینی

1. کارآفرینی کسب و کارهای کوچک
2. کارآفرینی استارتاپی مقیاس پذیر
3. کارآفرینی داخلی
4. کارآفرینی شرکت های بزرگ
5. کارآفرینی تقلیدی
6. کارآفرینی نوآورانه
7. کارآفرینی خریدار
8. کارآفرینی محقق
9. کارآفرینی هاستلر
10. کارآفرینی اجتماعی

1. کارآفرینی کسب و کارهای کوچک

این نوع کارآفرینی به هر نوع کسب‌وکار کوچکی اطلاق می‌شود که توسط یک فرد و بدون هدف گسترش یا فرانشیز ایجاد شده باشد. به عنوان مثال، اگر قصد دارید یک سالن ناخن، یک فروشگاه عمومی یا یک کامیون تاکو راه اندازی کنید، هدف شما راه اندازی یک فروشگاه واحد است. شما احتمالاً برای راه اندازی کسب و کار خود، کارمندان محلی یا حتی اعضای خانواده را استخدام می کنید و باید منابع خود را مستقیماً در کسب و کار سرمایه گذاری کنید.

در این نوع کسب‌وکار، شما فقط در صورتی سود می‌برید که شرکت شما سود کند، به این معنی که باید بسیار پیشرو، مسئولیت‌پذیر و متعهد به چشم‌انداز خود باشید. در سال 2020، 33.7 میلیون کسب و کار کوچک در ایالات متحده وجود داشت که 99.9 درصد از شرکت ها را تشکیل می دادند که ثابت می کند کارآفرینی مشاغل کوچک در حال افزایش است.

2. کارآفرینی استارتاپی مقیاس پذیر

استارت‌آپ‌های مقیاس‌پذیر که ریشه در ایده تغییر جهان دارند، بر چگونگی ایجاد یک مدل کسب‌وکار که هم تکرارپذیر و هم مقیاس‌پذیر باشد (فروش بیشتر با منابع بیشتر) تمرکز می‌کنند. از همان ابتدا، این سبک کارآفرینی با امید به گسترش سریع و بازگشت سود بزرگ آغاز می شود. بسیاری از استارت‌آپ‌ها روایت مشابهی از «گاراژ به ثروت» دارند که با ایده‌ای ساده شروع می‌شود که با سرسختی کارآفرینان و با حمایت سرمایه‌گذاران به زندگی تبدیل می‌شود. آمازون، گوگل و اپل همگی نمونه هایی از استارت آپ های پیشرو هستند که دنیا را تغییر داده اند.

برای ایجاد یک استارتاپ موفق، باید به مقدار پولی که دارید (که اغلب توسط سرمایه گذاران سرمایه گذاری خطرپذیر حمایت می شود) و منابع انسانی پشت کسب و کار خود توجه کنید. کلید راه اندازی این نوع مدل کسب و کار، دانستن برنامه های بلندمدت برای سودآوری و راه هایی است که شرکت شما در آن رشد خواهد کرد، هم به نفع سرمایه گذاران و هم به نفع خودتان.

3. کارآفرینی داخلی

بر خلاف یک کارآفرین، که همچنین بنیانگذار، طراح و مدیر یک کسب و کار است، یک کارآفرین داخلی یک کارمند خودانگیخته و عمل گرا است که خارج از چارچوب فکر می کند و به عنوان یک کارآفرین در یک شرکت کار می کند. کارآفرینی داخلی راهی است که شرکت ها می توانند از کارکنانی که دارای روحیه کارآفرینی هستند حمایت و تشویق کنند.

برای مثال Shutterstock میزبان یک هکاتون 24 ساعته سالانه است که به کارکنان اجازه می دهد ایده های نوآورانه ای را دنبال کنند که به نفع شرکت است. نمونه دیگری از یک نوآوری درون‌آفرینی، دکمه «لایک» فیس‌بوک است که در یک رویداد هکاتون مشابه ایجاد شد، که اکنون بخشی جدایی ناپذیر از برند است.

انواع کارآفرینی

انواع کارآفرینی – آکادمی دکتر ابراهیم پور

4. کارآفرینی شرکت های بزرگ

کارآفرینی شرکت‌های بزرگ به شرکت‌هایی مانند دیزنی، گوگل، تویوتا و مایکروسافت اطلاق می‌شود که چرخه‌های عمر محدودی دارند، به عنوان مثال، آنها به نوآوری ادامه می‌دهند و محصولات جدیدی را به مصرف‌کنندگان عرضه می‌کنند که انواعی از خط تولید اصلی آنها هستند.

یکی از ویژگی‌های متمایز این نوع کارآفرینی این است که یک کسب و کار جدید راه‌اندازی نمی‌کند، بلکه ایجاد محصولات یا شرکت‌های تابعه جدید در یک شرکت موجود، یا کسب کسب‌وکارهای کوچک‌تر است (مانند زمانی که فیس‌بوک اینستاگرام و واتس‌اپ را خرید). به طور خاص، این بخش‌ها بر دستیابی به بازارهای جدید، گسترش پایگاه مشتریان و رشد کسب‌وکار – گاهی اوقات از طریق سایت‌های شرکت جدید متمرکز هستند.

یکی دیگر از مؤلفه‌های کارآفرینی شرکت‌های بزرگ، تعهد به ایجاد فرهنگ شرکت است، که تضمین می‌کند با گسترش شرکت، همه کارکنان بخشی از رشد هستند.

5. کارآفرینی تقلیدی

تقلید بهترین شکل چاپلوسی است و یک کارآفرین تقلیدی (که به آن کارآفرین پذیرنده نیز می‌گویند) کسی است که از کارهایی که کارآفرینان نوآور موفق قبلا انجام داده‌اند، اغلب با ریسک‌های مالی کمتر و منابع محدود، کپی می‌کند.

اگر از یک سبک کارآفرینی تقلیدی استفاده می‌کنید، در اصل یک ایده را کپی می‌کنید اما راه‌هایی برای بهبود آن پیدا می‌کنید. با توجه به اشتباهات دیگران و یافتن راه های خلاقانه برای بهتر کردن یک کسب و کار، می توانید به یک کارآفرین پردرآمد تبدیل شوید.

6. کارآفرینی نوآورانه

کارآفرینان نوآور، همانطور که از نام آن پیداست، دائماً در تلاش هستند تا به چیزهای بزرگ بعدی برسند. اگر ایده های پیشگامانه ای در مورد چگونگی راه اندازی یک کسب و کار یا خدمات و محصولات خاصی دارید که می توانند به سرمایه گذاری تجاری تبدیل شوند، ممکن است یک کارآفرین نوآور باشید.

به عنوان یک مبتکر، می‌دانید که همیشه باید از شرایط فعلی بازار آگاه باشید تا راه‌های اصلی و خلاقانه برای برهم زدن آنها پیدا کنید. نوآوری نه تنها به ایده های محصول بلکه به روش هایی که کسب و کار در آن ها انجام می شود نیز اشاره دارد. کارآفرینی نوآورانه همگی وضعیت موجود را تغییر می‌دهد و مرزها را پیش می‌برد.

7. کارآفرینی خریدار

احتمالاً این جمله را شنیده‌اید که «پول پول می‌سازد» و برای یک کارآفرین خریدار این قطعاً درست است. یک کارآفرین خریدار به جای اینکه بفهمد چگونه برای یک تجارت پول جمع آوری کند، یک شرکت در حال توسعه یا با سابقه را خریداری می کند و به آنها کمک می کند تا پیشرفت کنند.

برخلاف سرمایه گذاران، یک کارآفرین خریدار هم از نظر مالی و هم شخصی در کسب و کار درگیر است، فعال باقی می ماند و به طور مستقیم به رشد سرمایه گذاری کمک می کند. این غیرمعمول نیست که کارآفرینان خریدار در مقطعی رهبری خود را به شخص دیگری واگذار کنند، اما آنها همیشه نقش فعالی در کسب و کارهایی که خریداری می کنند حفظ می کنند.

8. کارآفرینی محقق

کارآفرینان محقق بر واقعیت‌ها، داده‌ها و این باور تکیه می‌کنند که با آمادگی و دانش صحیح احتمال موفقیت بیشتری خواهد داشت. اگر به نظر شما می رسد، این دقیقاً همان چیزی است که کارآفرینی تحقیقاتی در مورد آن است – یک ایده تجاری عالی همراه با تحقیقات آکادمیک، و درک چگونگی گسترش منابع محدود به حداکثر.

نگاهی به برنده جایزه نوبل و فیزیکدان، تئودور هانش، کارآفرین محققی که یکی از بنیانگذاران MenloSystems است، بیندازید و از فناوری برنده شانه فرکانس نوری خود استفاده کرده و از آن برای تولید محصولاتی برای بازار استفاده می کند.

9. کارآفرینی هاستلر

اجازه ندهید این نام شما را ناامید کند، یک مزاحم در تجارت به فردی مبتکر، فردی با انگیزه بالا اشاره دارد که به سمت موفقیت سوق داده می شود. این نوع سبک کارآفرینی مستقیماً از کارآفرینی که باید اعتماد به نفس، نترس و دارای اخلاق کاری سختگیرانه باشد، رشد می کند.

اگر از آن دسته افرادی هستید که می توانید هر چیزی را به هرکسی بفروشید، همیشه از چیزهای بزرگ بعدی آگاه هستید و می توانید فرصت ها را تشخیص دهید، ممکن است به هر حال فقط یک آدم مزاحم باشید.

10. کارآفرینی اجتماعی

کارآفرینان اجتماعی نوآورانی هستند که هدف اصلی آنها ایجاد محصولات و خدماتی است که هم به نفع دنیا باشد و هم درآمد کسب کند. کارآفرینی اجتماعی به شرکت های غیرانتفاعی، انتفاعی یا ترکیبی مربوط می شود که متعهد به تغییرات اجتماعی یا محیطی هستند. برخی از نمونه ها شامل برنامه های آموزشی، موسسات مالی خرد و شرکت هایی است که خدمات بانکی را در کشورهای توسعه نیافته ارائه می کنند.

کفش تامز یکی از پیشگامان کارآفرینی اجتماعی بود و در سال 2006 یک مدل فروش یک به یک را ارائه کرد که به ازای هر جفت کفش فروخته شده، یک جفت کفش به کودک نیازمند می داد. آنچه کارآفرینی اجتماعی را از انواع دیگر جدا می‌کند، معیار موفقیت است، به این معنا که هدف صرفاً بر سود مالی متمرکز نیست، بلکه بر تأثیر اجتماعی نیز متمرکز است.

اهمیت انواع کارآفرینی

اهمیت انواع کارآفرینی – آکادمی دکتر ابراهیم پور

چرا انواع کارآفرینی اهمیت دارد؟

همانطور که شروع کردن یک کسب و کار و تبدیل شدن به یک کارآفرین را در نظر می گیرید، این دسته از کسب و کارها مهم هستند، زیرا این دسته از کسب و کارها بر روی گزینه های مناسب شما و برنامه ها و بودجه در دسترس شما تاثیر می گذارد. انواع مختلف تا حدی همپوشانی دارند و ممکن است متوجه شوید که در چه گروهی قرار می گیرید. کسب‌وکارهای کوچک و کارآفرینی راه‌اندازی مقیاس‌پذیر احتمالاً ساده‌ترین مقوله‌ها برای تعیین هستند. کارآفرینی اجتماعی می تواند به راحتی در هر یک از این دسته بندی ها قرار گیرد، و ممکن است برای شما مفید باشد که تصمیم بگیرید با چه چیزی بیشتر آشنا هستید.

انواع سوالات متداول کارآفرینی

. مهمترین عامل برای تشخیص انواع کارآفرینی چیست؟
مهمترین عاملی که انواع مختلف کارآفرینی را متمایز می کند میزان نوآوری است. کارآفرینی کسب و کارهای کوچک معمولاً بر راه اندازی و اجرای یک تجارت سنتی متمرکز است که محصولات یا خدمات موجود را به بازار محلی ارائه می دهد. از سوی دیگر، کارآفرینی استارت آپی مقیاس پذیر، بر توسعه محصولات یا خدمات جدید و نوآورانه متمرکز است که پتانسیل رشد سریع و رسیدن به بازار جهانی را دارند.

. مهارت های مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک کارآفرین چیست؟
. چگونه کارآفرینی داخلی با کارآفرینی متفاوت است؟
. معروف ترین کارآفرینان چه کسانی هستند؟
. چگونه می توانم کسب و کار خود را به عنوان یک کارآفرین توسعه دهم؟
. تفاوت بین کارآفرینی کسب و کارهای کوچک و کارآفرینی راه اندازی مقیاس پذیر چیست؟
. چگونه می توانم به عنوان یک کارآفرین کسب و کار راه اندازی کنم؟
. دو نوع اصلی کارآفرینان کدامند؟
. چرا کارآفرینان انواع مختلفی دارند؟

نتیجه

در نتیجه، کارآفرینی مفهومی گسترده است که رویکردها و انواع مختلفی را در بر می گیرد. از کارآفرینی کسب‌وکارهای کوچک گرفته تا سرمایه‌گذاری‌های کارآفرینی در مقیاس بزرگ، از کارآفرینی اجتماعی تا کارآفرینی داخلی، راه‌های مختلفی برای رویکرد به کارآفرینی و ایجاد تأثیر مثبت در جهان وجود دارد. هر نوع کارآفرینی چالش‌ها و فرصت‌های منحصربه‌فرد خود را دارد، اما آنچه در همه آنها مشترک است، انگیزه ایجاد چیزی جدید، ریسک‌پذیری و دنبال کردن نوآوری و رشد است.

چه کارآفرینی باشید که به دنبال کسب درآمد سریع است یا یک کارآفرین محقق با تمرکز بر فناوری های پیشرفته، هیچ رویکرد یکسانی برای کارآفرینی وجود ندارد.

محمدرضا درویشی (دیجیتال مارکتینگ) وب‌سایت
من محمدرضا درویشی هستم. یک نویسنده که میخاد شما رو با مقاله های بروز در مورد کسب و کار آشنا کنه و هدفم اینه که در کسب و کار خودتون موفق باشید. در کنارتون هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *