بازاریابی
تعاریف AMA از تحقیقات بازاریابی و بازاریابی مرتباً توسط پانلی متشکل از پنج محقق که محققین فعال هستند، بازبینی و تأیید/تغییر میشوند.
تعریف بازاریابی
بازاریابی عبارت است از فعالیت، مجموعه ای از نهادها و فرآیندهایی برای ایجاد، ارتباط، ارائه و مبادله پیشنهادهایی که برای مشتریان، شرکا و جامعه در کل ارزش دارد.
تعریف تحقیقات بازاریابی
تحقیقات بازاریابی عملکردی است که مصرف کننده، مشتری و عموم مردم را از طریق اطلاعات – اطلاعاتی که برای شناسایی و تعریف فرصت ها و مشکلات استفاده می شود – به بازاریاب پیوند می دهد. تولید، پالایش و ارزیابی اقدامات؛ نظارت بر عملکرد؛ و درک آن را به عنوان یک فرآیند بهبود بخشد. اطلاعات مورد نیاز برای رسیدگی به این مسائل را مشخص میکند، روش جمعآوری اطلاعات را طراحی میکند، فرآیند جمعآوری دادهها را مدیریت و پیادهسازی میکند، نتایج را تجزیه و تحلیل میکند و یافتهها و پیامدهای آنها را به اطلاع میرساند.
بازاریابی چیست؟
بازاریابی به فعالیت هایی اطلاق می شود که یک شرکت برای ترویج خرید یا فروش محصولات یا خدمات خود انجام می دهد. بازاریابی شامل تبلیغات است و به کسب و کارها اجازه می دهد محصولات و خدمات را به مصرف کنندگان، سایر مشاغل و سازمان ها بفروشند.
متخصصانی که در بخش بازاریابی و تبلیغات یک شرکت کار می کنند، به دنبال جلب توجه مخاطبان بالقوه کلیدی از طریق تبلیغات هستند. تبلیغات مخاطبان خاصی را هدف قرار می دهد و ممکن است شامل تأیید افراد مشهور، عبارات یا شعارهای جذاب، بسته بندی یا طرح های گرافیکی به یاد ماندنی و قرار گرفتن در معرض رسانه های کلی باشد.
اقلام کلیدی
بازاریابی به تمام فعالیت هایی اطلاق می شود که یک شرکت برای تبلیغ و فروش محصولات یا خدمات به مصرف کنندگان انجام می دهد.
بازاریابی از «آمیخته بازاریابی» استفاده میکند که به چهار P (محصول، قیمت، مکان و تبلیغ) نیز معروف است.
بازاریابی حول محور تکنیک های بازاریابی سنتی از جمله تلویزیون، رادیو، پست و استراتژی های دهان به دهان متمرکز بود.
اگرچه بازاریابی سنتی هنوز رایج است، بازاریابی دیجیتال اکنون به شرکتها اجازه میدهد تا در خبرنامه، رسانههای اجتماعی، شرکتهای وابسته و استراتژیهای بازاریابی محتوا مشارکت کنند. بازاریابی در هسته خود به دنبال دریافت یک محصول یا خدمات، شناسایی مشتریان ایده آل خود و جلب توجه مشتریان به محصول یا خدمات موجود است.
تعریف برند
برند نام، اصطلاح، طرح، نماد یا هر ویژگی دیگری است که کالاها یا خدمات یک فروشنده را متمایز از کالاهای فروشندگان دیگر میداند. استانداردهای برند ISO اضافه میکنند که برند «یک دارایی نامشهود است» که قصد دارد «تصاویر و تداعیهای متمایز را در ذهن سهامداران ایجاد کند و در نتیجه سود/ارزش اقتصادی ایجاد کند».
بازاریابی کلمات کلیدی
شامل قرار دادن یک پیام در مقابل کاربران بر اساس کلمات کلیدی و عباراتی است که برای جستجو استفاده می کنند. مزیت کلیدی این روش این است که به بازاریابان این توانایی را می دهد که با پیام مناسب در زمان مناسب به افراد مناسب دست یابند. برای بسیاری از بازاریابان، این روش منجر به قرار دادن یک آگهی در هنگام وارد کردن کلمات کلیدی خاص می شود.
توجه داشته باشید که در سئو، این اصطلاح به دستیابی به جایگاه برتر در خود نتایج جستجو اشاره دارد.
بازاریابی محتوا
تکنیکی برای ایجاد و توزیع محتوای ارزشمند، مرتبط و منسجم برای جذب و به دست آوردن یک مخاطب کاملاً مشخص – با هدف هدایت اقدام سودآور مشتری. به گفته انجمن ملی تبلیغکنندگان (ANA)، این شامل روشهای مختلفی برای بیان داستان برند است. بیشتر و بیشتر بازاریابان تبلیغات خود را به سمت بازاریابی محتوا/داستان گویی تغییر می دهند تا چسبندگی و پیوند عاطفی بیشتری با مصرف کننده ایجاد کنند.
درک بازاریابی
بازاریابی به عنوان یک رشته شامل تمام اقداماتی است که یک شرکت برای جذب مشتریان و حفظ روابط با آنها انجام می دهد. شبکهسازی با مشتریان بالقوه یا قبلی نیز بخشی از کار است و ممکن است شامل نوشتن ایمیلهای تشکر، بازی گلف با مشتریان احتمالی، برگشت سریع تماسها و ایمیلها و ملاقات با مشتریان برای صرف قهوه یا صرف غذا باشد.
در ابتدایی ترین سطح، بازاریابی به دنبال تطبیق محصولات و خدمات یک شرکت با مشتریانی است که می خواهند به آن محصولات دسترسی داشته باشند. تطبیق محصولات با مشتریان در نهایت سودآوری را تضمین می کند.
تعریف رسمی:
“بازاریابی فعالیت، مجموعه ای از موسسات، و فرآیندهایی برای ایجاد، ارتباط، ارائه و مبادله پیشنهادهایی است که برای مشتریان، مشتریان، شرکا و جامعه در کل ارزش دارد.”
-تعریف رسمی انجمن بازاریابی آمریکا تایید شده است.
4P بازاریابی چیست؟
محصول، قیمت، مکان و تبلیغ چهار P بازاریابی هستند. چهار P در مجموع ترکیب ضروری یک شرکت برای بازاریابی یک محصول یا خدمات را تشکیل می دهند. نیل بوردن ایده آمیخته بازاریابی و مفهوم چهار P را در دهه 1950 رایج کرد.
تولید – محصول
محصول به کالا یا مواردی اشاره دارد که کسب و کار قصد دارد به مشتریان ارائه دهد. محصول باید به دنبال رفع غیبت در بازار یا برآورده کردن تقاضای مصرف کننده برای مقدار بیشتری از محصول موجود باشد. قبل از اینکه بازاریابان بتوانند کمپین مناسبی را آماده کنند، باید بدانند چه محصولی فروخته می شود، چگونه از رقبای خود متمایز است، آیا محصول را می توان با یک محصول یا خط محصول ثانویه نیز جفت کرد و آیا محصولات جایگزین در بازار وجود دارد یا خیر.
قیمت
قیمت به این اشاره دارد که شرکت به چه میزان محصول را به فروش می رساند. هنگام تعیین قیمت، شرکت ها باید قیمت تمام شده واحد، هزینه های بازاریابی و هزینه های توزیع را در نظر بگیرند. شرکت ها همچنین باید قیمت محصولات رقیب در بازار را در نظر بگیرند و اینکه آیا قیمت پیشنهادی آنها برای ارائه یک جایگزین معقول برای مصرف کنندگان کافی است یا خیر.
مکان
مکان به توزیع محصول اشاره دارد. ملاحظات کلیدی شامل این است که آیا شرکت محصول را از طریق یک فروشگاه فیزیکی، آنلاین یا از طریق هر دو کانال توزیع به فروش خواهد رساند. وقتی در ویترین فروشگاه فروخته میشود، چه نوع محصول فیزیکی در آن قرار میگیرد؟ هنگامی که به صورت آنلاین فروخته می شود، چه نوع قرارگیری محصول دیجیتالی را دریافت می کند؟
ترویج
ترویج، چهارمین P، کمپین ارتباطات بازاریابی یکپارچه است. پروموشن شامل انواع فعالیت ها مانند تبلیغات، فروش، تبلیغات فروش، روابط عمومی، بازاریابی مستقیم، حمایت مالی و بازاریابی چریکی است. تبلیغات بسته به اینکه محصول در چه مرحله ای از چرخه عمر محصول قرار دارد متفاوت است. بازاریابان می دانند که مصرف کنندگان قیمت و توزیع یک محصول را با کیفیت آن مرتبط می کنند و آنها این را در هنگام طراحی استراتژی بازاریابی کلی در نظر می گیرند.
انواع استراتژی های بازاریابی
بازاریابی از مجموعه ای فوق العاده گسترده و متنوع از استراتژی ها تشکیل شده است. این صنعت به تکامل خود ادامه می دهد و استراتژی های زیر ممکن است برای برخی از شرکت ها نسبت به سایرین مناسب تر باشد.
استراتژی های بازاریابی سنتی
قبل از فناوری و اینترنت، بازاریابی سنتی اولین راهی بود که شرکت ها کالاهای خود را برای مشتریان بازاریابی می کردند. انواع اصلی استراتژی های بازاریابی سنتی عبارتند از:
بازاریابی در فضای باز: این امر مستلزم نمایش عمومی تبلیغات خارج از خانه مصرف کننده است. این شامل بیلبوردها، تبلیغات چاپ شده روی نیمکت ها، برچسب روی وسایل نقلیه یا تبلیغات در حمل و نقل عمومی است.
بازاریابی چاپی: این شامل محتوای کوچک و به راحتی قابل چاپ است که به راحتی قابل تکرار است. به طور سنتی، شرکت ها اغلب مواد چاپی را به صورت انبوه تولید می کردند، زیرا محتوای چاپی برای همه مشتریان یکسان بود. امروزه انعطاف بیشتر در فرآیندهای چاپ به این معنی است که مواد را می توان متمایز کرد.
بازاریابی مستقیم: این شامل محتوای خاصی است که به مشتریان بالقوه ارائه می شود. برخی از محتوای بازاریابی چاپی را می توان از طریق پست ارسال کرد. در غیر این صورت، رسانه های بازاریابی مستقیم می توانند شامل کوپن، کوپن برای کالاهای رایگان یا جزوه باشند.
بازاریابی الکترونیکی: این امر مستلزم استفاده از تلویزیون و رادیو برای تبلیغات است. از طریق انبوه کوتاه محتوای دیجیتال، یک شرکت می تواند اطلاعاتی را از طریق رسانه های دیداری یا شنیداری به مشتری منتقل کند که ممکن است توجه بیننده را بهتر از فرم چاپی جلب کند.
بازاریابی رویدادی: این مستلزم تلاش برای جمع آوری مشتریان بالقوه در یک مکان خاص برای فرصت صحبت با آنها در مورد محصولات یا نمایش محصولات است. این شامل کنفرانس ها، نمایشگاه های تجاری، سمینارها، نمایشگاه های جاده ای یا رویدادهای خصوصی است.
بازاریابی دیجیتال
صنعت بازاریابی با معرفی دیجیتال مارکتینگ برای همیشه تغییر کرده است. از روزهای اولیه تبلیغات پاپآپ تا مکانهای هدفمند بر اساس سابقه مشاهده، اکنون روشهای نوآورانهای وجود دارد که شرکتها میتوانند از طریق بازاریابی دیجیتال به مشتریان دسترسی پیدا کنند.
بازاریابی موتورهای جستجو: این مستلزم آن است که شرکتها تلاش کنند ترافیک جستجو را از دو طریق افزایش دهند. اولاً، شرکت ها می توانند برای قرار دادن در صفحات نتیجه به موتورهای جستجو پول پرداخت کنند. دوم، شرکتها میتوانند بر تکنیکهای بهینهسازی موتور جستجو (SEO) تأکید کنند تا بهطور ارگانیک در نتایج جستجو قرار بگیرند.
بازاریابی ایمیلی: این امر مستلزم آن است که شرکت ها آدرس ایمیل مشتریان یا مشتریان بالقوه را به دست آورند و پیام ها یا خبرنامه ها را توزیع کنند. این پیامها میتوانند شامل کوپنها، فرصتهای تخفیف یا اطلاعیه قبلی درباره فروشهای آتی باشند.
بازاریابی رسانه های اجتماعی: این مستلزم ایجاد حضور آنلاین در پلتفرم های رسانه های اجتماعی خاص است. مانند بازاریابی موتورهای جستجو، شرکت ها می توانند تبلیغات پولی را برای دور زدن الگوریتم ها قرار دهند و شانس بیشتری برای دیده شدن توسط بینندگان به دست آورند. در غیر این صورت، یک شرکت میتواند با ارسال محتوا، تعامل با فالوورها، یا آپلود رسانههایی مانند عکسها و ویدیوها، به رشد ارگانیک بپردازد.
بازاریابی وابسته: این مستلزم استفاده از تبلیغات شخص ثالث برای جلب علاقه مشتری است. اغلب، یک شرکت وابسته که از فروش کمیسیون دریافت می کند، بازاریابی وابسته را انجام می دهد، زیرا شخص ثالث انگیزه فروش کالایی را دارد که محصول اصلی خودش نیست.
بازاریابی محتوا: این امر مستلزم ایجاد محتوا، اعم از کتاب الکترونیکی، اینفوگرافیک، سمینارهای ویدیویی یا سایر محتوای قابل دانلود است. هدف ایجاد یک محصول (اغلب رایگان) برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات در مورد یک محصول، به دست آوردن اطلاعات مشتری و تشویق مشتریان به ادامه همکاری با شرکت فراتر از محتوا است.
مزایای بازاریابی چیست؟
استراتژی های بازاریابی به خوبی تعریف شده می تواند از راه های مختلفی برای یک شرکت مفید باشد. توسعه استراتژی مناسب یا اجرای طرح ممکن است چالش برانگیز باشد. هنگامی که بازاریابی به خوبی انجام شود، می تواند نتایج زیر را به همراه داشته باشد:
نسل مخاطب بازاریابی به یک شرکت اجازه می دهد تا افراد خاصی را هدف قرار دهد که معتقد است از محصول یا خدمات آن سود می برند. گاهی اوقات، مردم می دانند که نیاز دارند. مواقع دیگر، آنها متوجه نمی شوند. بازاریابی شرکت را قادر می سازد با گروهی از افراد متناسب با جمعیتی که شرکت قصد دارد به آنها خدمت کند ارتباط برقرار کند.
آموزش درونی بازاریابی برای جمعآوری اطلاعاتی که در داخل پردازش میشوند و باعث موفقیت میشوند، مفید است. به عنوان مثال، تحقیقات بازار را در نظر بگیرید که نشان می دهد یک محصول خاص عمدتاً توسط زنان 18 تا 34 ساله خریداری می شود. با جمعآوری این اطلاعات، یک شرکت میتواند بهتر بفهمد که چگونه میتواند به این آمار جمعیتی پاسخ دهد، فروش را افزایش دهد و با منابع کارآمدتر باشد.
آموزش بیرونی بازاریابی همچنین می تواند برای برقراری ارتباط با دنیا استفاده شود که شرکت شما چه می کند، چه محصولاتی می فروشید و چگونه شرکت شما می تواند زندگی دیگران را غنی کند. کمپین ها می توانند آموزشی باشند و به افراد خارج از شرکت شما اطلاع دهند که چرا به محصول شما نیاز دارند. علاوه بر این، کمپین های بازاریابی به یک شرکت اجازه می دهد تا خود، تاریخچه، صاحبان و انگیزه خود را برای شرکتی که هست معرفی کند.
ایجاد برند. بازاریابی به شرکت این امکان را می دهد که رویکردی تهاجمی برای ایجاد یک برند داشته باشد. به جای اینکه مشتری بر اساس تعاملاتش نظر خود را در مورد یک شرکت شکل دهد، یک شرکت می تواند پیشگیرانه مشتری را با محتوا یا رسانه خاص درگیر کند تا احساسات یا واکنش های خاصی را برانگیزد. این به یک شرکت اجازه می دهد تا قبل از اینکه مشتری با محصولاتش تعامل داشته باشد، تصویر خود را شکل دهد.
ماندگاری طولانی. کمپین های بازاریابی که به درستی انجام می شوند می توانند تأثیر طولانی مدت بر مشتریان داشته باشند. Poppin’ Fresh را در نظر بگیرید که با نام Pillsbury Doughboy نیز شناخته می شود. این طلسم برای اولین بار در سال 1965 ظاهر شد و به ایجاد برندی بادوام، گرم و دوستانه برای Pillsbury کمک کرد.
عملکرد مالی. هدف و فایده نهایی بازاریابی، افزایش فروش است. وقتی روابط با مشتریان قویتر، مشخصتر و مثبتتر باشد، مشتریان بیشتر درگیر فروش هستند. وقتی بازاریابی به درستی انجام شود، مشتریان به شرکت شما مراجعه می کنند و شما نسبت به رقبای خود مزیت رقابتی کسب می کنید. حتی اگر هر دو محصول دقیقاً یکسان باشند، بازاریابی می تواند این مزیت رقابتی را ایجاد کند که چرا مشتری شما را به شخص دیگری ترجیح می دهد.
محدودیت های بازاریابی چیست؟
اگرچه دلایل زیادی وجود دارد که یک شرکت کمپین های بازاریابی را آغاز می کند، اما محدودیت های متعددی برای صنعت وجود دارد.
اشباع بیش از حد هر شرکتی می خواهد که مشتریان محصول آن را بخرند نه رقبایش. بنابراین، کانالهای بازاریابی میتوانند رقابتی باشند، زیرا شرکتها در تلاش برای جلب توجه مثبت و شناخت بیشتر هستند. اگر شرکت های زیادی در حال رقابت باشند، توجه مشتری ممکن است به شدت کاهش یابد و در نتیجه هر شکلی از تبلیغات موثر نباشد.
کاهش ارزش. هنگامی که یک شرکت تخفیف یا فروش را تبلیغ می کند، عموم ممکن است از نظر روانی در نهایت ارزش آن محصول را در آینده کمتر ببینند. اگر یک کمپین بسیار قوی باشد، مشتریان حتی ممکن است منتظر بمانند تا یک کمپین خوب را بخرند و بدانند یا به یاد بیاورند که قیمت فروش قبلی چقدر بوده است. به عنوان مثال، اگر جمعه سیاه نزدیک است، برخی ممکن است عمداً از خرید کالا خودداری کنند.
بدون موفقیت تضمینی کمپین های بازاریابی ممکن است هزینه های اولیه ای را متحمل شوند که هیچ نویدی برای موفقیت در آینده ندارند. این در مورد مطالعات تحقیقات بازار نیز صادق است، جایی که زمان، تلاش و منابع در مطالعهای ریخته میشود که ممکن است هیچ نتیجه قابل استفاده یا مفیدی به همراه نداشته باشد.
تعصب مشتری مشتریان وفادار و قدیمی برای خرید برند یا محصول یک شرکت نیازی به اغوا کننده ندارند. با این حال، مشتریان جدیدتر و ناآشنا ممکن است. بازاریابی به طور طبیعی نسبت به مشتریان غیر وفادار تعصب دارد، زیرا کسانی که از قبل از شرکت حمایت می کنند، با سرمایه گذاری بیشتر در بهبود محصول، بهتر خواهند بود.
هزینه. کمپین های بازاریابی ممکن است گران باشند. راه اندازی کمپین های بازاریابی دیجیتال ممکن است کار فشرده و برای حفظ برنامه ریزی، اجرا و اجرای طرح هزینه بر باشد. در مورد سرفصل هایی که هزینه های تجاری Super Bowl را به میلیون ها تبلیغ می کنند، فراموش نکنید.
وابسته به اقتصاد بازاریابی زمانی بیشترین موفقیت را دارد که مردم سرمایه ای برای خرج کردن داشته باشند. اگرچه بازاریابی می تواند مزایای غیر مالی مانند وفاداری به برند و شناخت محصول ایجاد کند، اما هدف نهایی افزایش فروش است. در شرایط نامطلوب اقتصاد کلان که بیکاری بالا است یا نگرانی های رکود افزایش یافته است، مصرف کنندگان ممکن است کمتر هزینه کنند صرف نظر از اینکه یک کمپین بازاریابی چقدر عالی باشد.
بازاریابی چیست؟
بازاریابی بخشی از یک شرکت، خط محصول، فرد یا نهاد است که خدمات خود را ارتقا می دهد. بازاریابی تلاش می کند تا فعالان بازار را تشویق کند تا محصول خود را بخرند و به یک شرکت خاص متعهد شوند.
چرا بازاریابی اینقدر مهم است؟
بازاریابی به چند دلیل مهم است. اول، کمپین های بازاریابی ممکن است اولین باری باشد که یک مشتری با محصول یک شرکت تعامل می کند یا در معرض آن قرار می گیرد. یک شرکت فرصت آموزش، ترویج و تشویق خریداران بالقوه را دارد.
بازاریابی همچنین به شکل دادن تصویر برندی که یک شرکت می خواهد منتقل کند کمک می کند. به عنوان مثال، یک شرکت تجهیزات کمپینگ در فضای باز که میخواهد به خاطر کالاهای ناهموار و سخت خود شناخته شود، میتواند کمپینهای خاصی را آغاز کند که این ویژگیها را در خود جای داده و این احساسات را برای مشتریان احتمالی به یاد ماندنی کند.
هدف از بازاریابی چیست؟
هدف مهم بازاریابی، پیشبرد رشد یک شرکت است. این را می توان از طریق جذب و حفظ مشتریان جدید مشاهده کرد. شرکت ها ممکن است بسیاری از استراتژی های بازاریابی مختلف را برای دستیابی به این اهداف اعمال کنند. به عنوان مثال، تطبیق محصولات با نیازهای مشتریان میتواند شامل شخصیسازی، پیشبینی و اساساً دانستن مشکل مناسب برای حل باشد.
استراتژی دیگر ایجاد ارزش از طریق تجربه مشتری است. این از طریق تلاش برای افزایش رضایت مشتری و رفع هرگونه مشکل در محصول یا خدمات نشان داده می شود.
4P بازاریابی چیست؟
مفهومی که معمولاً در زمینه بازاریابی مورد استفاده قرار می گیرد، چهار P بازاریابی به چهار عنصر کلیدی یک استراتژی بازاریابی می پردازد. چهار P از محصول، قیمت، مکان و تبلیغات تشکیل شده است.
انواع بازاریابی چیست؟
دهها نوع بازاریابی وجود دارد، و انواع آن با معرفی و ظهور رسانههای اجتماعی، پلتفرمهای موبایل و پیشرفتهای فناوری، افزایش یافته است. قبل از فناوری، بازاریابی ممکن بود به سمت کمپین های پستی، کمپین های دهان به دهان، بیلبوردها، تحویل محصولات نمونه، تبلیغات تلویزیونی یا بازاریابی تلفنی باشد. در حال حاضر، بازاریابی شامل رسانه های اجتماعی، تبلیغات هدفمند، بازاریابی ایمیلی، بازاریابی ورودی برای جذب ترافیک وب و موارد دیگر است.
خط پایین
بازاریابی جزء ضروری هر کسب و کاری است. این اجازه می دهد تا محصولات یا خدمات یک کسب و کار برای مصرف کنندگان شناخته شود و به مصرف کنندگان کمک می کند تا محصول آن را نسبت به رقبا خریداری کنند. اگرچه بازاریابی هزینه قابل توجهی دارد، شرکت ها بودجه بازاریابی را به عنوان بخشی از هزینه ها ایجاد می کنند به این امید که فروش و سود بر هزینه های بازاریابی بیشتر باشد.