اینترنت
اینترنت مهمترین ابزار و منبع برجستهای است که تقریباً همه افراد در سراسر جهان از آن استفاده میکنند. میلیون ها کامپیوتر، صفحات وب، وب سایت ها و سرورها را به هم متصل می کند. با استفاده از اینترنت می توانیم برای عزیزانمان ایمیل، عکس، فیلم و پیام ارسال کنیم. یا به عبارت دیگر، اینترنت یک شبکه به هم پیوسته گسترده از رایانه ها و دستگاه های الکترونیکی (که از اینترنت پشتیبانی می کنند) است. این یک رسانه ارتباطی برای اشتراک گذاری و دریافت اطلاعات آنلاین ایجاد می کند. اگر دستگاه شما به اینترنت متصل باشد، تنها شما می توانید به همه برنامه ها، وب سایت ها، برنامه های رسانه های اجتماعی و بسیاری از خدمات دیگر دسترسی داشته باشید. اینترنت امروزه به عنوان سریع ترین رسانه برای ارسال و دریافت اطلاعات به شمار می رود.
اینترنت چیست؟
اینترنت یک سیستم شبکه متصل جهانی است که خدمات ارتباطی و داده ای را از طریق مجموعه وسیعی از شبکه های خصوصی، عمومی، تجاری، دانشگاهی و دولتی تسهیل می کند. این به عنوان یک زیرساخت مجازی عمل میکند که میلیونها رایانه و دستگاه الکترونیکی را در سراسر جهان به هم متصل میکند و به کاربران امکان میدهد اطلاعات را به صورت یکپارچه تبادل کنند.
اینترنت غیرمتمرکز است، به این معنی که هیچ مرجع مرکزی بر عملیات آن حاکم نیست. برای فعال کردن ارتباط بین دستگاهها، اینترنت بر پروتکلها و استانداردهایی تکیه میکند که نحوه قالببندی، آدرسدهی و انتقال واحدهای کوچک داده را کنترل میکنند.
این تعریف به شما کمک میکند بفهمید اینترنت چگونه کار میکند و چرا به یک جنبه ضروری از زندگی مدرن تبدیل شده است.
تاریخچه اینترنت
اینترنت در سال 1960 با ایجاد اولین مدل کاری به نام ARPANET (آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته) به وجود آمد. این به چندین کامپیوتر اجازه داد تا روی یک شبکه کار کنند که بزرگترین دستاورد آنها در آن زمان بود. ARPANET از سوئیچینگ بسته برای برقراری ارتباط چند سیستم کامپیوتری تحت یک شبکه واحد استفاده می کند. در اکتبر 1969، با استفاده از ARPANET اولین پیام از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر منتقل شد. پس از آن فناوری همچنان به رشد خود ادامه می دهد.
اینترنت چگونه کار می کند؟
فرآیند انتقال اطلاعات از طریق اینترنت از یک دستگاه به دستگاه دیگر به سوئیچینگ بسته متکی است. اینترنت یک شبکه مسیریابی بسته است که از پروتکل های IP و TCP برای ارتباط استفاده می کند. هنگامی که شخصی از یک وب سایت بازدید می کند، رایانه یا دستگاه تلفن همراه او درخواستی را از طریق یکی از این پروتکل ها به سرور ارسال می کند.
در ادامه نحوه عملکرد این فرآیند بررسی می شود:
. هر دستگاهی که تلاش می کند به اینترنت دسترسی پیدا کند در ابتدا یا به صورت فیزیکی از طریق کابل یا بی سیم متصل می شود. به عنوان مثال، یک کامپیوتر می تواند با استفاده از کابل اترنت یک اتصال فیزیکی به مودم برقرار کند یا به صورت بی سیم از طریق سیگنال های Wi-Fi یا بلوتوث متصل شود.
. به هر رایانه متصل به اینترنت نیز یک آدرس IP منحصر به فرد اختصاص داده می شود که امکان شناسایی دستگاه را فراهم می کند.
. هنگامی که یک دستگاه سعی می کند پیامی را به دستگاه دیگری ارسال کند، داده ها از طریق اینترنت به شکل بسته ها ارسال می شود و به هر بسته یک شماره پورت اختصاص می یابد که آن را به نقطه پایانی خود متصل می کند.
. بسته ای که هم آدرس IP منحصر به فرد و هم شماره پورت دارد، می تواند از متن حروف الفبا به سیگنال های الکترونیکی با حرکت در لایه های مدل Open Systems Interconnection (OSI) از لایه کاربردی بالا به لایه فیزیکی پایین ترجمه شود.
. سپس پیام از طریق اینترنت ارسال می شود و در آنجا توسط روتر ارائه دهنده خدمات اینترنت (ISP) دریافت می شود.
. روتر آدرس مقصد اختصاص داده شده به هر بسته را بررسی می کند و تعیین می کند که کجا آن را ارسال کند.
. در نهایت بسته به مشتری می رسد و به صورت معکوس از لایه فیزیکی پایین مدل OSI به لایه برنامه بالا حرکت می کند. در طی این فرآیند، دادههای مسیریابی – شماره پورت و آدرس IP – از بسته حذف میشوند، بنابراین دادهها را قادر میسازد تا به متن الفبایی برگردانده شوند و فرآیند انتقال تکمیل شود.
اجزای اصلی اینترنت
اینترنت از سخت افزار، نرم افزار و پروتکل های مختلف تشکیل شده است. اجزای اصلی اینترنت عبارتند از:
. دستگاه های مشتری یا نقطه پایانی. اینها انبوهی از مؤلفه ها یا مشتریان به هم پیوسته هستند که به اینترنت دسترسی دارند و به آن کمک می کنند. اینها می توانند شامل رایانه ها، تلفن های هوشمند، تبلت ها، روترها، سرورهای وب و دستگاه های اینترنت اشیا باشند.
. سرورها. سرورها رایانه هایی هستند که خدمات ارائه می دهند یا منابع ذخیره شده را با دستگاه های سرویس گیرنده به اشتراک می گذارند. وظیفه اصلی آنها انطباق با درخواست های مشتری با ارائه اطلاعات درخواستی یا انجام وظایف درخواستی است.
. پروتکل های اینترنتی. برای بازیابی دادههای مورد نیاز در اینترنت، مجموعهای از دستورالعملها و رویههایی که به عنوان پروتکلها شناخته میشوند، باید رعایت شوند، زیرا آنها انتقال دقیق و مؤثر دادهها را تضمین میکنند. پروتکل های رایج اینترنت عبارتند از IP، TCP/IP، HTTP، HTTP Secure (HTTPS) و پروتکل انتقال فایل. پروتکل های دیگری مانند پروتکل شروع جلسه برای IP صوتی، پروتکل دفتر پست 3 (POP3) و پروتکل دسترسی به پیام اینترنتی برای ایمیل نیز استفاده می شود.
. آدرس های IP. آدرس های IP برای شناسایی دستگاه های موجود در اینترنت استفاده می شود. این آدرسها میتواند شامل آدرسهای IPv4 مانند 192.168.1.1 باشد که آدرس IP پیشفرض بسیاری از تولیدکنندگان روتر برای دسترسی به رابط روتر است. آدرسهای IPv4 کوتاهتر از آدرسهای IPv6 هستند که برای رسیدگی به تعداد روزافزون دستگاههای متصل طراحی شدهاند.
. روترها. روترها بسته های داده را بین شبکه های کامپیوتری ارسال می کنند. با استفاده از جداول مسیریابی، روترها بهترین مسیرها یا مسیرها را برای انتقال داده بین دستگاه ها تعیین می کنند.
. سیستم نام دامنه. DNS نام های دامنه قابل خواندن توسط انسان مانند www.example.com را به آدرس های IP قابل خواندن توسط ماشین تبدیل می کند. همچنین به عنوان یک فهرست غیرمتمرکز عمل می کند که به کاربران کمک می کند تا در اینترنت حرکت کنند.
. مرورگرهای وب. مرورگرهای وب یا موتورهای جستجو – از جمله اپل سافاری، گوگل کروم، مایکروسافت اج و موزیلا فایرفاکس – به کاربران امکان دسترسی و تعامل با مطالب موجود در اینترنت و همچنین رمزگشایی و ارائه صفحات وب را به آنها می دهند.
. ISP ها. ISP ها شرکت هایی هستند که به کاربران امکان اتصال به اینترنت را می دهند. آنها زیرساختها، از جمله کابلها و روترهای مورد نیاز برای اتصال کاربران به شبکه جهانی را اداره میکنند.
. پلتفرم های رسانه های اجتماعی. پلتفرمهای رسانههای اجتماعی مانند فیسبوک، ایکس (که قبلاً توییتر نامیده میشد) و اینستاگرام به کاربران اجازه میدهند با هم ارتباط برقرار کنند، محتوا را به اشتراک بگذارند و با مردم در سراسر جهان ارتباط برقرار کنند.
. فایروال ها و اقدامات امنیتی. ترافیک شبکه ورودی و خروجی در اینترنت توسط انواع مختلف فایروال های امنیتی و اقدامات امنیتی نظارت و کنترل می شود. فایروال ها از شبکه ها و دستگاه ها در برابر دسترسی غیرمجاز به اینترنت، تهدیدات سایبری و فعالیت های مخرب محافظت می کنند.
مزایای اینترنت
. بانکداری و تراکنش آنلاین: اینترنت به ما این امکان را می دهد که از طریق سیستم بانکی نت به صورت آنلاین پول منتقل کنیم. پول را می توان از یک حساب به حساب دیگر بستانکار یا برداشت کرد.
. آموزش، مشاغل آنلاین، مشاغل آزاد: از طریق اینترنت، میتوانیم مشاغل بیشتری از طریق پلتفرمهای آنلاین مانند لینکدین به دست آوریم و به ارائهدهندگان شغل بیشتری دسترسی پیدا کنیم. از طرفی فریلنسینگ به جوانان کمک کرده تا درآمد جانبی داشته باشند و بهترین بخش این است که همه این کارها از طریق اینترنت انجام می شود.
. سرگرمی: گزینههای زیادی برای سرگرمی آنلاین وجود دارد که میتوانیم به موسیقی گوش دهیم، بازی کنیم، فیلمها و سریالهای وب تماشا کنیم و به پادکست گوش دهیم، یوتیوب خود مرکز دانش و همچنین سرگرمی است.
. نقشهای شغلی جدید: اینترنت به ما امکان دسترسی به رسانههای اجتماعی و محصولات دیجیتال را داده است، بنابراین ما فرصتهای شغلی متعددی مانند بازاریابی دیجیتال و بازاریابی رسانههای اجتماعی را داریم که کسبوکارهای آنلاین پول زیادی به دست میآورند فقط به این دلیل که اینترنت وسیلهای است که به ما کمک میکند. برای انجام این کار.
. بهترین رسانه ارتباطی: مانع ارتباطی از اینترنت برداشته شده است. می توانید از طریق ایمیل، واتساپ و فیسبوک پیام ارسال کنید. چت صوتی و ویدئو کنفرانس نیز برای کمک به شما در انجام جلسات مهم آنلاین در دسترس هستند.
. راحتی برای انسان ها: بدون هیچ تلاش فیزیکی می توانید کارهای زیادی مانند خرید آنلاین انجام دهید، از لوازم التحریر گرفته تا لباس، کتاب گرفته تا وسایل شخصی و غیره. می توانید بلیط قطار و هواپیما را به صورت آنلاین رزرو کنید.
. ردیابی GPS و نقشه های گوگل: یکی دیگر از مزایای اینترنت این است که می توانید هر جاده ای را در هر جهت و مناطقی با ترافیک کمتر با کمک GPS در تلفن همراه خود پیدا کنید.
معایب اینترنت
. اتلاف زمان: اتلاف وقت زیاد در اینترنت برای گشت و گذار در برنامه های رسانه های اجتماعی و انجام هیچ کاری، بهره وری شما را کاهش می دهد به جای اتلاف وقت در پیمایش برنامه های رسانه های اجتماعی، باید از آن زمان برای انجام کاری ماهرانه و حتی سازنده تر استفاده کرد.
. تأثیرات بد بر سلامتی: صرف زمان زیاد در اینترنت تأثیرات بدی بر سلامت شما میگذارد بدن فیزیکی به ورزش در فضای باز و بسیاری موارد دیگر نیاز دارد. نگاه کردن به صفحه نمایش برای مدت طولانیتر، تأثیرات جدی بر روی چشمها وارد میکند.
. جرایم سایبری: زورگویی سایبری، هرزنامه، ویروس ها، هک کردن و سرقت داده ها از جمله جرایمی هستند که این روزها در آستانه قرار دارند. سیستم شما که حاوی تمام داده های محرمانه است می تواند به راحتی توسط مجرمان سایبری هک شود.
. تأثیرات بر کودکان: کودکان کوچک به شدت به تماشای فیلم به اینترنت معتاد می شوند و بازی های دائمی برای شخصیت کلی و همچنین رشد اجتماعی آنها خوب نیست.
. قلدری و گسترش منفی: اینترنت ابزاری رایگان در قالب اپلیکیشن های شبکه های اجتماعی در اختیار همه افرادی قرار داده است که همیشه با پیام های بسیار خشمگین و شرم آور سعی در انتشار افکار منفی دارند و سعی می کنند یکدیگر را قلدری کنند که اشتباه است.
تفاوت بین شبکه جهانی وب و اینترنت
تفاوت اصلی بین اینترنت و شبکه جهانی وب (WWW یا وب) این است که اینترنت یک اتصال جهانی از شبکه ها است، در حالی که وب مجموعه ای از اطلاعات یا وب سایت هایی است که می توان با استفاده از اینترنت به آنها دسترسی داشت. به عبارت دیگر اینترنت زیرساخت است و وب یک سرویس در بالای آن است.
وب پرکاربردترین بخش اینترنت است. ویژگی برجسته آن فرامتن است، روشی برای ارجاع فوری متن. ابرمتن که در پستهای وبلاگ، صفحات وب زبان نشانهگذاری فرامتن (HTML)، پستهای رسانههای اجتماعی و وبسایتهای خرید آنلاین استفاده میشود، به رنگی متفاوت از بقیه متن ظاهر میشود و اغلب نیز زیر آن خط کشیده میشود. وقتی کاربر روی یکی از این کلمات یا عبارات کلیک می کند، به سایت یا صفحه وب مرتبط منتقل می شود. دکمه ها، تصاویر یا بخش هایی از تصاویر نیز به عنوان لینک استفاده می شوند.
وب امکان دسترسی به میلیاردها صفحه اطلاعات را فراهم می کند. وبگردی از طریق یک مرورگر وب مانند کروم، اج یا فایرفاکس انجام می شود. ظاهر یک وب سایت خاص بسته به مرورگر مورد استفاده می تواند کمی متفاوت باشد. نسخه های جدیدتر یک مرورگر خاص می توانند ویژگی های پیچیده تری مانند انیمیشن، واقعیت مجازی، صدا و فایل های موسیقی را ارائه دهند.
ویژگی های کلیدی اینترنت چیست؟
اینترنت دارای ویژگی های خاصی است که آن را به ابزاری قدرتمند و همه کاره برای ارتباطات، اشتراک گذاری اطلاعات و فعالیت های متنوع آنلاین تبدیل می کند. برخی از ویژگی های کلیدی اینترنت شامل موارد زیر است:
. در دسترس بودن. در سراسر جهان اینترنت یک منبع جهانی است که برای همه قابل دسترسی است. امروزه اکثر مردم حتی اگر در دورافتاده ترین و متروک ترین نقاط جهان زندگی کنند می توانند از اینترنت استفاده کنند.
. سازگاری با انواع رسانه های دیگر. با توجه به پروتکل ها و فرمت های استاندارد شده ای که ارائه می دهد، اینترنت سازگاری با انواع رسانه های مختلف را تسهیل می کند. این یکپارچگی و تعامل یکپارچه را در چند رسانه مختلف مانند عکس ها، فیلم ها و فایل های صوتی امکان پذیر می کند.
. دسترسی آسان. برای دسترسی به اینترنت از مرورگرهای وب مانند کروم یا فایرفاکس استفاده می شود. برای کاربران نهایی و توسعه دهندگان، استفاده از این برنامه ها ساده، درک و توسعه آسان است.
. توان مالی. هزینه های مربوط به توسعه و نگهداری خدمات اینترنتی کم است. با این حال، هزینه ها بسته به نوع خدمات و ارائه دهندگان مورد استفاده متفاوت است.
موارد استفاده از اینترنت
به طور کلی، اینترنت می تواند برای برقراری ارتباط در فواصل بزرگ یا کوچک، به اشتراک گذاری اطلاعات از هر نقطه از جهان، و دسترسی به اطلاعات یا پاسخ تقریباً به هر سؤالی در لحظه استفاده شود.
چند نمونه خاص از نحوه استفاده از اینترنت عبارتند از:
. رسانه های اجتماعی و به اشتراک گذاری محتوا.
. ایمیل و سایر اشکال ارتباطی، مانند گفتگوی اینترنتی، تلفن اینترنتی، پیامرسانی فوری و ویدئو کنفرانس.
. آموزش و خودسازی از طریق دسترسی به برنامههای مدرک آنلاین، دورهها و کارگاهها.
. جستوجوی شغل – هم کارفرمایان و هم متقاضیان از اینترنت برای ارسال موقعیتهای آزاد، درخواست شغل و استخدام افرادی که در سایتهای شبکههای اجتماعی مانند لینکدین یافت میشوند، استفاده میکنند.
. سرگرمی هایی مانند پخش برنامه های تلویزیونی، فیلم ها، فیلم ها و موسیقی.
. کار از راه دور با استفاده از پلتفرم های همکاری آنلاین و برنامه های پیام رسانی.
شبکه های توزیع شده چیست و چرا این مفهوم برای اینترنت مهم است؟
هیچ مرکز کنترلی برای اینترنت وجود ندارد. در عوض، این یک سیستم شبکه توزیع شده است، به این معنی که به هیچ ماشین فردی وابسته نیست. هر رایانه یا سخت افزاری که بتواند داده ها را به شیوه صحیح ارسال و دریافت کند (مثلاً با استفاده از پروتکل های شبکه صحیح) می تواند بخشی از اینترنت باشد.
ماهیت توزیع شده اینترنت آن را انعطاف پذیر می کند. رایانهها، سرورها و سایر قطعات سختافزار شبکه همیشه بدون تأثیر بر عملکرد اینترنت به اینترنت متصل میشوند و از آن جدا میشوند – بر خلاف رایانهای که در صورت نداشتن یک جزء ممکن است اصلاً کار نکند. این حتی در مقیاس بزرگ نیز صدق می کند: اگر یک سرور، یک مرکز داده کامل، یا یک منطقه کامل از مراکز داده از کار بیفتد، بقیه اینترنت همچنان می تواند کار کند (اگر کندتر).
امنیت و اینترنت
حجم زیادی از اطلاعات، چه عمومی و چه خصوصی، در سراسر اینترنت جمعآوری میشود و کاربران را در معرض خطر نقض دادهها و سایر تهدیدات امنیتی مانند آلودگیهای بدافزار، حملات باجافزار و تلاشهای فیشینگ قرار میدهد. هکرها و کرکرها می توانند به شبکه ها و سیستم ها نفوذ کنند و اطلاعات ورود به سیستم یا سوابق حساب بانکی و کارت اعتباری را به سرقت ببرند.
امنیت اینترنت به مجموعهای از تکنیکها و روشها اطلاق میشود که هدفشان حفاظت از فعالیتها و تراکنشهای آنلاین است. کاربران می توانند اقدامات زیر را برای محافظت از حریم خصوصی آنلاین خود انجام دهند:
. نرم افزار آنتی ویروس و ضد بدافزار را روی دستگاه ها و نقاط پایانی نصب کنید.
. رمزهای عبور دشوار و متنوعی ایجاد کنید که حدس زدن آنها غیرممکن است.
. از یک شبکه خصوصی مجازی یا حداقل یک حالت مرور خصوصی مانند پنجره ناشناس Google Chrome استفاده کنید.
. برای تراکنش های آنلاین به جای HTTP از پروتکل های امن مانند HTTPS استفاده کنید.
. همه حساب های رسانه های اجتماعی را خصوصی کنید.
. تکمیل خودکار را غیرفعال کنید.
. سیستم موقعیت یاب جهانی (GPS) دستگاه را خاموش کنید.
. کوکیها را بهروزرسانی کنید تا هر زمان که کوکی نصب شد، هشدار ارسال شود.
. به جای بستن برگه یا پنجره، از حساب ها خارج شوید.
. در مورد ایمیل های هرزنامه احتیاط کنید و هرگز مطالب را از منابع ناشناس باز نکنید یا دانلود نکنید.
. هنگام دسترسی به وای فای عمومی یا نقاط اتصال احتیاط کنید.
. به طور منظم از داده های مهم هم در خارج از سایت و هم در فضای ابری نسخه پشتیبان تهیه کنید.
علاوه بر این، عنصری از اینترنت به نام وب تاریک وجود دارد. وب تاریک از طریق مرورگرهای استاندارد پنهان و غیرقابل دسترسی است. در عوض، از مرورگرهای Tor و I2P استفاده می کند که به کاربران اجازه می دهد کاملاً ناشناس بمانند. در حالی که این ناشناس ماندن می تواند راهی عالی برای محافظت از امنیت و آزادی بیان یک کاربر آنلاین باشد، یا برای دولت برای پنهان نگه داشتن داده های طبقه بندی شده، وب تاریک محیطی را نیز ایجاد می کند که جرایم سایبری، انتقال کالاهای غیرقانونی و تروریسم را تسهیل می کند.
تاثیر اجتماعی اینترنت
اینترنت دارای اثرات اجتماعی مثبت و منفی است. از یک طرف، مردم استدلال می کنند که اینترنت خطر انزوا، بیگانگی و کناره گیری از جامعه را افزایش داده است و به افزایش واکنش احساسی به نام FOMO یا ترس از دست دادن اشاره می کند. همچنین از نظر دسترسی به اینترنت، پهنای باند، کارایی و هزینه تفاوت های عمده ای وجود دارد. این شکاف دیجیتالی منجر به دسترسی نابرابر به اطلاعات و فرصت ها در بین افراد بر اساس پیشینه و سایر عوامل اجتماعی-اقتصادی می شود. از طرف دیگر، مردم معتقدند اینترنت مشارکت مدنی، اجتماعی بودن و شدت روابط را افزایش می دهد.
چه تأثیرات خوب یا بد باشد، اینترنت نحوه تعامل و اتصال جامعه را تغییر داده است. مردم در حال ایجاد روابط اجتماعی بر اساس علایق، پروژه ها و ارزش های فردی هستند. جوامع توسط افراد همفکر نه تنها به صورت آفلاین و حضوری، بلکه از طریق اینترنت و انبوهی از محیط های آنلاین که ایجاد و ارائه می کند، شکل می گیرند. سایتهای شبکههای اجتماعی – مانند فیسبوک و لینکدین – به پلتفرمهای ترجیحی هم برای مشاغل و هم برای افرادی تبدیل شدهاند که به دنبال انجام انواع کارها و برقراری ارتباط با دیگران هستند.
هوش مصنوعی و آینده اینترنت
هوش مصنوعی به تدریج زیرساخت اینترنت – و همچنین خدمات ارائه شده از طریق آن – را با بهینه سازی عملیات شبکه متحول کرده است. امروزه، یادگیری ماشین برای پیشبینی الگوهای ترافیک و بهبود فعالانه عملکرد شبکه و استفاده از پهنای باند با تغییر مسیر دادهها برای جلوگیری از تنگناهای شبکه استفاده میشود.
هوش مصنوعی همچنین تجربه کاربری (UX) را افزایش می دهد. با کمک الگوریتمهای هوش مصنوعی، پلتفرمهای اینترنتی میتوانند حجم وسیعی از دادههای کاربر را تجزیه و تحلیل کنند و از موتورهای توصیه برای شخصیسازی محتوا و تبلیغات استفاده کنند. جستجوی بصری مبتنی بر هوش مصنوعی همچنین به کاربران امکان می دهد محصولات را بر اساس تصاویر پیدا کنند و کشف و خرید آنلاین اقلام را آسان تر می کند.
دستیارهای مجازی که از پردازش زبان طبیعی (NLP) برای درک و پاسخ به سؤالات کاربر استفاده می کنند، مرور بدون دست و یکپارچه سازی خانه هوشمند را امکان پذیر می کنند. این نوع پیشرفت با قابلیت هوش مصنوعی، اینترنت را برای افراد دارای معلولیت و همچنین افرادی که دستورات صوتی را به رابط های کاربری مبتنی بر متن سنتی ترجیح می دهند، در دسترس تر و کاربرپسندتر کرده است.
هوش مصنوعی همچنین نقشی حیاتی در حفاظت از حریم خصوصی کاربران آنلاین ایفا می کند. با پیاده سازی هوش مصنوعی، پلتفرم های اینترنتی می توانند از تکنیک های پیشرفته ای مانند حریم خصوصی متفاوت استفاده کنند که از داده های فردی محافظت می کند و در عین حال بینش های ارزشمندی را برای تجزیه و تحلیل ارائه می دهد. علاوه بر این، الگوریتمهای هوش مصنوعی میتوانند فعالیتهای مشکوک مربوط به نقض حریم خصوصی را شناسایی و پرچمگذاری کنند و به کاربران قدرت کنترل بیشتری بر اطلاعات شناسایی شخصی (PII) خود بدهند.
علاوه بر این، الگوریتم های یادگیری انتقال هوش مصنوعی می توانند از درس های آموخته شده از حملات سایبری گذشته برای شناسایی آسیب پذیری ها و تقویت سیاست های امنیتی استفاده کنند.
سیستمهای امنیت سایبری مبتنی بر هوش مصنوعی میتوانند با تجزیه و تحلیل الگوها، شناسایی ناهنجاریها و پیشبینی سطوح و بردارهای حمله احتمالی، تهدیدات را در زمان واقعی شناسایی و کاهش دهند. این رویکرد پیشگیرانه زمان پاسخگویی سریعتر را امکانپذیر میکند و خطر نقض دادهها، سرقت هویت و سایر جرایم سایبری را کاهش میدهد.
امروزه این امر به ویژه مهم است زیرا در آینده انتظار می رود محاسبات کوانتومی استانداردهای رمزگذاری فعلی اینترنت را بشکند و انتظار می رود هوش مصنوعی نقش مهمی در ایجاد راه های جدید برای محافظت از داده ها در حین انتقال و داده ها در حالت استراحت ایفا کند.
ایجاد الگوریتم های رمزگذاری یک کار پیچیده است که اغلب شامل آزمون و خطا می شود. الگوریتم های یادگیری ماشین، به ویژه الگوریتم های یادگیری تقویتی، می توانند برای تولید و آزمایش الگوریتم های رمزگذاری جدید به طور خودکار مورد استفاده قرار گیرند. این پتانسیل این را دارد که اینترنت کوانتومی فردا را تا حد زیادی شتاب دهد.
کارهای دیگری که می توانید در اینترنت انجام دهید
توانایی برقراری ارتباط مستقیم با هر کسی در جهان یکی از بهترین ویژگی های اینترنت است. با میلیاردها کاربر در سراسر جهان، ایمیل یکی از شناخته شده ترین و پرکاربردترین روش های ارتباط آنلاین و همچنین به اشتراک گذاری اطلاعات با دیگران است. افراد می توانند به روش های مختلفی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و با استفاده از پلتفرم های رسانه های اجتماعی جوامع آنلاین ایجاد کنند.
همچنین، می توانید از اینترنت برای اهداف مختلف دیگری استفاده کنید. راه های مختلفی برای به روز ماندن در اخبار و خرید آنلاین وجود دارد. می توانید به امور مالی خود رسیدگی کنید، با افراد جدید ملاقات کنید، تلویزیون تماشا کنید یا مهارت های جدید را تقویت کنید. با کمک اینترنت می توانید هر کاری را به صورت آنلاین انجام دهید یا یاد بگیرید.
چه زیرساخت فیزیکی باعث می شود اینترنت کار کند؟
انواع مختلفی از سخت افزارها و زیرساخت ها باعث می شود که اینترنت برای همه کار کند. برخی از مهمترین انواع آن عبارتند از:
. روترها بسته ها را به شبکه های کامپیوتری مختلف بر اساس مقصد ارسال می کنند. روترها مانند پلیس های ترافیک اینترنت هستند که مطمئن می شوند ترافیک اینترنت به شبکه های مناسب می رود.
. سوئیچ ها دستگاه هایی را به هم متصل می کنند که یک شبکه مشترک دارند. آنها از سوئیچینگ بسته برای ارسال بسته ها به دستگاه های صحیح استفاده می کنند. آنها همچنین بسته های خروجی را از آن دستگاه ها دریافت می کنند و آنها را به مقصد مورد نظر ارسال می کنند.
. وب سرورها کامپیوترهای تخصصی با قدرت بالا هستند که علاوه بر میزبانی برنامه ها و پایگاه های داده، محتوا (صفحات وب، تصاویر، ویدیوها) را ذخیره و به کاربران ارائه می دهند. سرورها همچنین به پرس و جوهای DNS پاسخ می دهند و کارهای مهم دیگری را برای فعال نگه داشتن اینترنت انجام می دهند. اکثر سرورها در مراکز داده بزرگی که در سرتاسر جهان قرار دارند نگهداری می شوند.
کلام آخر
اینترنت شبکه گستردهای است که به کامپیوترها در سراسر جهان اجازه میدهد تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. نتیجه انبوهی از کابلها، کامپیوترها، مراکز داده، روترها، سرورها، ماهوارهها و برجهای وایفای هستند که به اطلاعات دیجیتال اجازه میدهد در سراسر جهان سفر کنند. اینترنت زیرساختی است که به شما امکان میدهد وبسایت خود را ایجاد کنید تا از آن درآمد داشته باشید یا میتواند یک بستر عالی آموزشی باشد که در کسری از ثانیه، لیست گستردهتری از انواع و اقسام محتوا (متن، عکس، ویدئو و صوت) را ارائه میدهد. به هر حال، زندگی امروز ما به شدت وابسته به اینترنت است.