فناوری اطلاعات
برای بسیاری از افراد، فناوری اطلاعات (IT) اساساً مترادف با افرادی است که در صورت نیاز به کمک برای یک مشکل رایانه ای با آنها تماس می گیرید. در حالی که این دیدگاه از فناوری اطلاعات کاملاً اشتباه نیست، به شدت دامنه این حوزه حیاتی شغلی را کمرنگ میکند.
اگر به دنبال شناخت بهتر فناوری اطلاعات هستید – و جنبه های متعدد این حوزه – به جای درستی آمده اید. ما قصد داریم به دنیای همیشه در حال تغییر فناوری اطلاعات شیرجه بزنیم. هنوز در این فکر هستید که “IT چه کاری انجام می دهد؟”
فناوری اطلاعات چیست و شامل چه مواردی می شود؟
ابتدایی ترین تعریف فناوری اطلاعات این است که کاربرد فناوری برای حل مشکلات تجاری یا سازمانی در مقیاس وسیع است. بدون توجه به نقش خاص IT آنها، اعضای یک بخش فناوری اطلاعات با دیگران برای حل مشکلات فناوری، چه بزرگ و چه کوچک، کار می کنند. فناوری اطلاعات در دنیای بی سیم امروزی نقش حیاتی ایفا می کند.
برای افزایش کارایی عملیاتی، بسیاری از شرکتهای جهانی برای نیروی کار با مهارتهای فنی برجسته رقابت میکنند و اغلب افراد حرفهای مدیریت شبکه، کارکنان نظارت بر شبکه، تکنسینهای پشتیبانی کاربر، معماران شبکه، دیگر کارشناسان معماری و بسیاری افراد دیگر را استخدام میکنند. شاید قبلاً بدانید که یک بخش فناوری اطلاعات برای اطمینان از عملکرد صحیح شبکه رایانه، سخت افزار رایانه، دستگاه های محاسباتی و سایر دستگاه های فیزیکی کار می کند. با این حال، سه رکن اصلی مسئولیت برای یک بخش فناوری اطلاعات وجود دارد:
. حاکمیت فناوری اطلاعات: این به ترکیبی از سیاست ها و فرآیندهایی اشاره دارد که اطمینان حاصل می کند که سیستم های فناوری اطلاعات به طور مؤثر و همسو با نیازهای سازمان هستند.
. عملیات فناوری اطلاعات: این یک دسته مهم برای کارهای روزانه یک بخش فناوری اطلاعات است. این شامل ارائه پشتیبانی فنی، نگهداری شبکه، پروتکل های ارتباطی، تست امنیتی و وظایف مدیریت دستگاه می شود.
. زیرساخت سخت افزاری و نرم افزاری: این حوزه تمرکز به تمام اجزای فیزیکی زیرساخت فناوری اطلاعات اشاره دارد. این ستون از فناوری اطلاعات شامل راه اندازی و نگهداری تجهیزاتی مانند روترها، سرورها، سیستم های تلفن و کنترل موجودی – از جمله دستگاه های فردی مانند لپ تاپ ها است.
دپارتمانهای فناوری اطلاعات همچنین به خودکارسازی محیط کسبوکار و ایجاد فرآیندهایی برای بسیاری از وظایف روزانه شرکت مربوطه کمک میکنند تا کسبوکار به آرامی به کار خود ادامه دهد. بخش ایده آل IT نیز با اهداف کسب و کار همسو است. علاوه بر این، بخش باید همیشه در فرآیندهای خود شفاف باشد – بینش های ارزشمندی را به گونه ای ارائه دهد که بقیه کسب و کار بتوانند درک کنند و در مورد آن اطلاعات ارائه دهند.
تفاوت سخت افزار و نرم افزار چیست؟
می دانید که کار با سخت افزار و نرم افزار بخش بزرگی از کار بخش فناوری اطلاعات است، اما چه چیزی به عنوان سخت افزار به حساب می آید؟ و نرم افزار چیست؟ بیایید این تمایز مهم را بشکنیم.
سخت افزار شامل تمام بخش های فیزیکی یک سیستم کامپیوتری است. این شامل سخت افزار نصب شده در داخل کامپیوتر مانند مادربرد، واحد پردازش مرکزی و هارد دیسک می شود. سختافزار همچنین اجزایی را توصیف میکند که میتوانند به خارج از رایانه مانند صفحه کلید، ماوس و چاپگر متصل شوند.
البته به خاطر داشته باشید که برخی تبلت ها و لپ تاپ های کوچکتر مواردی مانند صفحه کلید و ماوس را در دستگاه ادغام می کنند. اساساً سختافزار هر بخش، جزء یا وسیلهای است که به رایانهها، دستگاههای دیگر و شبکههای آنها مربوط میشود که میتوانید آن را به صورت فیزیکی لمس و دستکاری کنید.
برخلاف سخت افزار، نرم افزار چیزی نیست که بتوانید آن را به صورت فیزیکی تغییر دهید. نرم افزار شامل تمام داده ها، برنامه ها و برنامه هایی است که به صورت الکترونیکی ذخیره می شوند، مانند یک سیستم عامل یا یک ابزار ویرایش ویدئو.
چرا فناوری اطلاعات اینقدر مهم است؟
به زبان ساده، کار اکثر سازمانها بدون سیستمهای فناوری اطلاعات کارآمد، به سرعت پایین میآید. گزارش روندهای فناوری اطلاعات (SIM) انجمن مدیریت اطلاعات (SIM) دارای بسیاری از عملکردهای فناوری اطلاعات است که برای مشاغل در سراسر جهان حیاتی هستند. در اینجا فقط یک نمونه کوچک از آنچه متخصصان فناوری اطلاعات فعلی و آینده روی آن کار خواهند کرد، آورده شده است.
. مشکلات اضافه بار داده ها
کسب و کارها باید حجم عظیمی از داده ها را پردازش کنند. این نیاز به حجم زیادی از پردازش داده ها و قدرت، نرم افزارهای پیچیده و مهارت های تحلیلی انسانی دارد.
. استفاده از موبایل و بی سیم
کارفرمایان بیشتری گزینههای کار از راه دور را ارائه میکنند که به تلفنهای هوشمند، تبلتها و لپتاپهایی با نقاط اتصال بیسیم و قابلیت رومینگ نیاز دارند.
. خدمات رایانش ابری
بسیاری از کسبوکارها دیگر «مزرعههای سرور» خود را برای ذخیره حجم عظیمی از دادهها اداره نمیکنند. بسیاری از کسبوکارها اکنون با سرویسهای ابری کار میکنند – پلتفرمهای میزبانی شخص ثالث که این دادهها را حفظ میکنند.
. مشکلات میزبانی ویدیو و پهنای باند
راه حل های ویدئو کنفرانس روز به روز محبوب تر شده اند، بنابراین برای پشتیبانی کافی از آنها به پهنای باند شبکه بیشتری نیاز است.
. هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی
هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشینی به کسبوکارها اجازه میدهد تا به طور خودکار، مقیاسپذیر شوند و از مدلهای پیچیده برای پیشبینی همه چیز، از تغییرات بازار گرفته تا الگوهای آبوهوا استفاده کنند. با حجم عظیم داده های این روزها، هوش مصنوعی به سرعت در حال تبدیل شدن به یک ستون اصلی در دنیای تجارت است.
. امنیت سایبری
امنیت سایبری همه چیز در مورد ایمن سازی سیستم های کامپیوتری است و همه چیز در مورد ایمن سازی سیستم های کامپیوتری، شبکه ها و داده ها است. از آنجایی که کسبوکارها برای عملکرد به سیستمهای دیجیتالی خود وابسته هستند، حملات سایبری که تهدید به حذف یا متوقف کردن آن عملکردها میکنند، میتوانند تهدیدی بزرگ باشند. سرقت داده های خصوصی نیز یک نگرانی بزرگ است و به اقدامات اختصاصی امنیت سایبری برای دفع مداوم سارقان نیاز دارد.
انواع سیستم های فناوری اطلاعات
سیستمهای فناوری اطلاعات مختلفی وجود دارند که در دنیای رایانهها قرار میگیرند و هر جزء یا سیستم هدف متفاوتی دارد. ترکیبی از این سیستمهای فناوری اطلاعات یک فضای فناوری اطلاعات کارآمد را در هر کسبوکاری ایجاد میکند که به آن کمک میکند تا وظایف مختلف را به صورت روزانه انجام دهد. محاسبات، شبکه، هوش مصنوعی، مدیریت داده برخی از سیستم های کلیدی هستند که هر سازمانی از آنها استفاده می کند.
این سیستم ها به کسب و کارها کمک می کنند تا به طور کارآمد و بدون دردسر زیادی به اهداف خود برسند. در اینجا برخی از سیستمهای IT مهم وجود دارد که به ما کمک میکنند از دنیای فناوری حداکثر استفاده را ببریم:
1. محاسبات: محاسبات به بیان ساده، مغز فناوری است که انواع وظایف دیجیتال را پردازش و مدیریت می کند. نقش محاسبات مهمترین نقش است زیرا تقریباً تمام فناوریهای مدرن، از تلفنهای هوشمند گرفته تا ماهوارهها را هدایت میکند.
2. شبکهها: شبکههای رایانهای مانند یک بزرگراه اطلاعات دیجیتال هستند که رایانهها و دستگاهها را در سراسر جهان برای اشتراکگذاری اطلاعات به هم متصل میکنند. شبکهها چیزی هستند که اینترنت را به کار میاندازند و به ما اجازه میدهند با هم ارتباط برقرار کرده و به منابع آنلاین دسترسی پیدا کنیم و دنیا را به هم متصلتر میکنند.
3. هوش مصنوعی (AI): هوش مصنوعی به دلیل پتانسیل عظیمی که در توسعه فناوری دارد، اکنون به موضوعی رایج تبدیل شده است. هوش مصنوعی در هوشمند کردن سرویسها، از دستیارهای شخصی مانند سیری گرفته تا پیشبینی الگوهای آبوهوا، کلیدی است، به این معنی که محاسبات را هم برای کاربران شخصی و هم برای مشاغل افزایش میدهد.
4. سیستم اطلاعات مدیریت (MIS): MIS یک سیستم سازماندهی تجاری است که به شرکت ها در مدیریت داده ها کمک می کند و همچنین به تصمیم گیری کمک می کند. نقش MIS در کارآمد نگه داشتن کسب و کارها و کمک به آنها در تصمیم گیری آگاهانه مهم است.
5. اتوماسیون: اتوماسیون به کسب و کارها کمک می کند تا وظایف خود را راحت تر از همیشه انجام دهند. این سیستم ها پس از دریافت دستورالعمل اولیه از اپراتور، وظایف ابتدایی را به تنهایی انجام می دهند. این به صرفه جویی در زمان و تلاش انسان کمک می کند و همچنین خطای انسانی در انجام هر کاری را کاهش می دهد، زیرا رایانه ها از ما دقیق تر هستند.
6. سیستم پشتیبانی تصمیم (DSS): DSS یک مشاور دیجیتال برای مشاغل است که به آنها کمک می کند تا با تجزیه و تحلیل انبوهی از داده های خام تصمیمات آگاهانه بگیرند. سیستم پشتیبانی تصمیم به دلیل نقشی که در برنامه ریزی استراتژیک و حل مسئله دارد به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد.
7. ارتباطات: احتمالاً اولین سیستم فناوری اطلاعات است که در جهان پیاده سازی شده است، ارتباطات ستون فقرات هر زیرساخت فناوری اطلاعات است. این نسخه دیجیتالی ارسال نامه و پیام است و امروزه با کمک ایمیل، ابزارهای ویدئو کنفرانس و برنامه های پیام رسانی، همه چیز از زمانی که برای اولین بار در سال 1971 شروع شد، فاصله زیادی داشته است. جهان
8. رایانه ها: رایانه ها رایج ترین دستگاه ها و سیستم های فناوری اطلاعات هستند و در هر کسب و کار یا اداره ای وجود دارند. این دستگاه های دیجیتال همه کاره قادر به انجام طیف وسیعی از کارها از نوشتن یک سند گرفته تا انجام بازی ها و ایجاد نرم افزارهای بیشتری مانند مواردی هستند که روی آنها اجرا می شود. رایانه ها به کسب و کارها این امکان را می دهند که از سایر سیستم های فناوری اطلاعات به شیوه ای کارآمد استفاده کنند.
9. اتوماسیون اداری: اتوماسیون اداری به عنوان یک دستیار دیجیتالی در دفتر عمل می کند و به کاربران در انجام کارهای روزمره مانند برنامه ریزی و برنامه ریزی کمک می کند. اتوماسیون اداری به افزایش بهره وری و کارایی در محل کار کمک می کند.
10. پلتفرمها: پلتفرمهای دیجیتال مراحلی برای فناوری و ابزارهای فناوری هستند که در آن برنامهها و خدمات مختلف ساخته و نصب میشوند. پلتفرم هایی مانند Cloud در مشاغل مدرن بسیار مهم هستند زیرا امکان ذخیره و مدیریت داده ها را به صورت مجازی در یک سیستم راه دور فراهم می کنند. پلتفرم های دیجیتال، امروزه در همه چیز از رسانه های اجتماعی گرفته تا بانکداری آنلاین و آموزش استفاده می شوند.
11. امنیت سایبری: امنیت سایبری یکی از اجزای کلیدی دنیای فناوری اطلاعات امروز است. با توسعه فناوری، خطرات نقض و سرقت دیجیتال افزایش می یابد و امنیت سایبری مانند یک محافظ امنیت دیجیتال است که از اطلاعات ارزشمند تجاری و شخصی در برابر هکرها و کاربران غیرمجاز محافظت می کند.
12. تجزیه و تحلیل: تجزیه و تحلیل بخشی از فناوری اطلاعات است که به درک الگوهای داده و بینش کمک می کند. تجزیه و تحلیل داده ها، به ویژه، برای همه کسب و کارها مهم است و به آنها کمک می کند تا با سنجیدن تمام اطلاعات موجود، تصمیمات آگاهانه بگیرند.
13. ذخیره سازی داده ها: سیستم ذخیره سازی داده ها بخشی ضروری از حوزه فناوری اطلاعات است که به کسب و کارها اجازه می دهد تا داده های ارزشمند خود را به شیوه ای ایمن و کارآمد ذخیره کنند. ذخیره سازی داده ها مانند یک کتابخانه دیجیتال بزرگ است که با توجه به داشتن مجوز می توانید در هر زمان به هر اطلاعاتی دسترسی داشته باشید. فضای ذخیرهسازی به کاربران و کسبوکارها در مدیریت اطلاعات برای آینده کمک میکند.
14. پشتیبانی: پشتیبانی فناوری اطلاعات نیروی کار بی صدا صنعت است که به ارائه راه حل برای هر مشکلی که در هر شرکت فناوری اطلاعات رخ می دهد کمک می کند. مانند یک «دکتر فناوری»، یک سیستم پشتیبانی برای هر شرکتی حیاتی است، زیرا عملکرد روان و عملکرد تمام قطعات فناوری در کسب و کار را تضمین می کند.
15. همگام سازی داده ها: همگام سازی داده ها یک سیستم فناوری اطلاعات است که اغلب در خارج از دنیای فناوری اطلاعات در مورد آن صحبت نمی شود، زیرا در درجه اول توسط مشاغل و شرکت های فناوری برای همگام سازی و حفظ همان سطح اطلاعات از طریق شبکه خود استفاده می شود.
سیر تحول فناوری اطلاعات: زمینه ای پویا
طی سالها، فناوری اطلاعات بهدلیل پیشرفتهای سریع در قدرت محاسباتی، ذخیرهسازی دادهها و قابلیتهای نرمافزاری بهطور چشمگیری تکامل یافته است.
این موضوع باعث ظهور فناوریها و روشهای جدیدی مانند محاسبات ابری، تجزیه و تحلیل دادههای بزرگ و شیوههای توسعه چابک شده است که چشمانداز فناوری اطلاعات را متحول کرده است. در نتیجه، کارکنان فناوری اطلاعات باید دائماً مهارتهای خود را تطبیق داده و به روز کنند تا در یک محیط دائماً در حال تغییر مرتبط و مؤثر باقی بمانند.
این ماهیت پویای فناوری اطلاعات، آن را به حوزه ای هیجان انگیز و چالش برانگیز برای کسانی که علاقه مند به فناوری هستند و مشتاق شکل دادن به آینده هستند، تبدیل می کند.
فناوری اطلاعات چشم انداز امیدوارکننده ای دارد
تقاضا برای متخصصان فناوری اطلاعات همچنان به رشد خود ادامه می دهد، زیرا کسب و کارها و سازمان ها به طور فزاینده ای بر فناوری تکیه می کنند تا کارایی، نوآوری و رقابت را افزایش دهند. به عنوان مثال، طبق اداره آمار کار ایالات متحده (BLS) 2، پیش بینی می شود اشتغال در زمینه تجزیه و تحلیل امنیت اطلاعات از سال 2021 تا 2031 به میزان 35 درصد رشد کند که بسیار سریعتر از میانگین برای همه مشاغل است.
شناخت دامنه فناوری اطلاعات
هنگام در نظر گرفتن این سوال، “فناوری اطلاعات چیست؟” مهم است که بدانیم IT چیزی بیش از پشتیبانی فنی یا تعمیر رایانه را شامل می شود. در واقع، حوزه فناوری اطلاعات طیف گسترده ای از رشته ها و مسئولیت ها، از مدیریت شبکه و توسعه نرم افزار گرفته تا تجزیه و تحلیل داده ها و امنیت سایبری را در بر می گیرد. با درک دامنه وسیعتر فناوری اطلاعات، میتوانیم نقش حیاتی آن را در دنیای مدرن و تأثیر قابل توجه آن بر زندگی شخصی، مشاغل، سازمانها و افراد را درک کنیم.
فناوری اطلاعات چگونه در طول زمان تکامل یافته است؟
دنیای فناوری اطلاعات طی چند دهه گذشته بهویژه پس از ظهور اینترنت در دهه 90 میلادی بهطور تصاعدی تکامل یافته است. با پیشرفت سریع فناوری اینترنت، جهان اکنون در فضای ابری به هم متصل شده است. تکامل فناوری اطلاعات پیشرفتهای مختلفی مانند استفاده از پلتفرمها بهعنوان سرویس، نرمافزار بهعنوان سرویس، رایانش ابری، پایگاههای داده امن و بسیاری موارد دیگر را به همراه داشته است. سیستمهای ذخیرهسازی و سیستمهای امنیتی کارآمدتر و مدیریتشدهتر شدهاند و با توسعه و گسترش اتوماسیون و اسکریپتنویسی، رایانهها هماکنون میتوانند خدمات فناوری اطلاعات را با تقریباً 0 تعامل انسانی اجرا و نگهداری کنند.
مولفه های اصلی فناوری اطلاعات
فناوری اطلاعات ترکیبی از سه چیز اساسی است که هر سیستم کامپیوتری را کار میکند، یعنی نرمافزار، سختافزار و شبکه. هر سه این مؤلفه ها با هم کار می کنند تا زیرساختی ایجاد کنند که به مشاغل و افراد اجازه می دهد وظایف خود را انجام دهند. هر سیستم کامپیوتری یا ابزار IT دارای اجزای فیزیکی مانند بردها، مدارها، ذخیره سازی و پردازنده هایی است که به عنوان سخت افزار شناخته می شوند.
از سوی دیگر نرم افزار برنامه های کامپیوتری هستند که به طور خاص برای اجرا بر روی این سخت افزار طراحی شده اند تا یک کار را به طور موثر انجام دهند و شبکه چیزی است که به سیستم اجازه می دهد به اینترنت و یا با سایر دستگاه های موجود در محل به اشتراک گذاری اطلاعات و داده ها متصل شود.
تعادل ظریف بین این سه مورد، چیزی است که صنعت مدرن فناوری اطلاعات و بسیاری از کسبوکارهای دیگر را بسیار کارآمد نگه میدارد. هر زیرساخت فناوری اطلاعات بدون سختافزار، نرمافزار و ساختار شبکهای مناسب ناقص است، زیرا این زیرساختها به ما امکان استفاده کامل از نوآوریهای فناوری اطلاعات را میدهند.
سخت افزار در IT چیست؟
سخت افزار جنبه فیزیکی زیرساخت فناوری اطلاعات است و در درجه اول در لیست فناوری اطلاعات قرار دارد. هیچ نرمافزار یا برنامهای بدون دستگاه فیزیکی که قرار است روی آن اجرا شود و سختافزار را به بخش مهمی از فناوری اطلاعات تبدیل کند، وجود نخواهد داشت. دستگاههای مختلفی هستند که تحت سختافزار رایانه قرار میگیرند، از جمله مواردی مانند دستگاههای ذخیرهسازی مانند هارد دیسکها و SSD، تجهیزات شبکه مانند روترها و سوئیچها، ابزارهای ICT مانند دوربین، چاپگرها، اسکنرها و سیستمهای رایانهای از جمله پردازندهها، RAM و کارتهای ویدیویی.
چندین سخت افزار در دنیای امروز آنقدر پیشرفته شده اند که می توانند وظایف پردازش و ذخیره سازی را کارآمدتر از آنچه مردم 30 یا 40 سال پیش تصور می کردند انجام دهند. سخت افزار که به عنوان ستون فقرات فناوری اطلاعات نیز شناخته می شود، نقش مهمی در توسعه کل صنعت ایفا می کند. چندین شرکت نرمافزاری برنامهها و برنامههای خود را طوری طراحی میکنند که بر روی یک قطعه سختافزاری خاص اجرا شوند که این اطمینان را ایجاد میکند که مردم همیشه بهترین تلاش خود را برای عبور از مرزهای نوآوری انجام میدهند.
مواردی مانند اسکنهای بیومتریک، مانیتورهای قند خون، هدستهای واقعیت مجازی نمونههایی از سختافزار هستند که شروع به ادغام با دنیای فیزیکی خارج از رایانه کردهاند که نشاندهنده توسعه آنها است. در هر محیط تجاری، سخت افزار فناوری اطلاعات نقش مهمی در تعریف گردش کار شرکت ایفا می کند. انتخاب بهترین دستگاههای سختافزاری مانند سیستمهای ذخیرهسازی، رایانهها، مانیتورینگ و دستگاههای امنیتی مانند فایروالها مهم است، زیرا این موارد اطمینان میدهند که کسبوکار شما بدون هیچ مشکلی در اجزای فیزیکی به خوبی اجرا میشود.
داده ها: نیروی محرکه فناوری اطلاعات
داده ها نقش اصلی را در فناوری اطلاعات ایفا می کنند، زیرا اساس تصمیم گیری و توسعه استراتژی در کسب و کارهای مدرن را تشکیل می دهند. مدیران فناوری اطلاعات وظیفه دارند داده ها را مدیریت، تجزیه و تحلیل و تفسیر کنند تا به سازمان ها کمک کنند تا تصمیمات آگاهانه بگیرند و از رقابت جلوتر بمانند.
کلان داده ها، یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی همگی ناشی از نیاز به پردازش و تجزیه و تحلیل حجم وسیعی از داده ها هستند. دپارتمانهای فناوری اطلاعات باید در مدیریت دادهها، نرمافزارهای کاربردی، ذخیرهسازی دادهها، معماری شبکه و تجزیه و تحلیل، و همچنین در به کارگیری نرمافزارهای لازم و ابزارهای دیگر برای درک دادهها مهارت داشته باشند.
علم داده و کاوی مؤلفه های قدرتمندی در فناوری اطلاعات هستند که شامل استخراج بینش های ارزشمند از مجموعه داده های گسترده است. علم داده آمار، برنامه نویسی و تخصص حوزه را برای تجزیه و تحلیل و تفسیر داده های پیچیده ترکیب می کند، در حالی که داده کاوی از الگوریتم ها برای شناسایی الگوها، روندها و روابط درون داده ها استفاده می کند.
هر دو زمینه نقش مهمی در تصمیم گیری مبتنی بر داده ایفا می کنند و برای کسب و کارهایی که به دنبال استفاده از پتانسیل داده های بزرگ برای به دست آوردن مزیت رقابتی هستند، ضروری هستند.
نمونه هایی از فناوری اطلاعات در عمل چیست؟
امروزه فناوری اطلاعات تقریباً در تمامی بخشهای کسبوکار از بیمارستانها گرفته تا آموزش، علوم، صنایع و بانکداری اجرا میشود. مؤسسات مختلف فناوری اطلاعات را به روشی به کار می گیرند که مناسب ترین آنها باشد و ممکن است همه از ابزار و فناوری یکسانی استفاده نکنند. به عنوان مثال، یک بیمارستان ممکن است از یک دستگاه MRI برای گرفتن تصاویر از مغز استفاده کند، جایی که به عنوان یک دانشگاه از بردهای هوشمند و ابزارهای ارتباطی برای انتقال ایدههای خود به کودکان استفاده میکند.
به طور مشابه، بانکها از سیستمهای فناوری اطلاعات برای نگهداری سوابق و نگهداری تراکنشهای مالی استفاده میکنند. دنیای فناوری اطلاعات طیف گستردهای از فناوری و ابزار را پوشش میدهد، اما در اینجا برخی از پیادهسازیهای مهم سرویسهای فناوری اطلاعات که بهعنوان خدمات فناوری اطلاعات مدیریتشده نیز شناخته میشوند، وجود دارد که تقریباً همه کسبوکارها از آنها استفاده میکنند:
1. پشتیبانی شبکه: پشتیبانی شبکه در حصول اطمینان از اینکه همه رایانهها و دستگاههای یک شرکت به هم متصل هستند و به راحتی با یکدیگر و اینترنت ارتباط برقرار میکنند، بسیار مهم است. پشتیبانی شبکه مناسب برای عملیات بی وقفه کسب و کار و همکاری دیجیتال در دنیای مدرن حیاتی است.
2. ارتقاء سرور: ارتقاء سرورها یک گام کلیدی در مقیاس بندی خدمات دیجیتال است. زمانی که زیرساخت های فناوری اطلاعات موجود در مدیریت و پردازش داده ها و اطلاعات جمع آوری شده در یک تجارت ناکافی باشد، ارتقاء سرور ضروری است. ارتقاء سرور همچنین عملکرد و ظرفیت کسب و کار را افزایش می دهد و برای گسترش عملیات و مدیریت بیشتر کاربران یا داده ها ضروری است.
3. نظارت بر امنیت: نظارت بر امنیت در حوزه فناوری اطلاعات مدرن کلیدی است زیرا خطرات نقض و سرقت دیجیتال در حال افزایش است. نظارت بر امنیت مانند یک نگهبان امنیتی دیجیتال 24/7 است که دائماً مراقب تهدیدات سایبری است و به کاهش آنها کمک می کند. این برای محافظت از داده های حساس در هر محیط کسب و کار یا خانه و همچنین جلوگیری از حملات سایبری، خرابی داده ها، باج افزارها و موارد دیگر بسیار مهم است.
4. بهبود کسب و کار: این فرآیندی است که شامل استفاده از فناوری در سادهسازی چندین کار اداری با افزایش کارایی و در عین حال افزایش تجارب مشتری است. به عبارت ساده تر، بهبود کسب و کار ارتقاهایی است که در هر عملیات تجاری با کمک ابزارها و فناوری IT انجام می شود تا همه چیز روان تر و هوشمندتر شود.
5. تدارکات دستگاه: تدارکات فرآیندی است برای انتخاب و خرید ابزارها و قطعات فناوری مناسب برای عملیات تجاری شما. این شامل مواردی مانند رایانه، سرور، پلتفرم، نرم افزار و موارد دیگر می شود. تهیه دستگاه تضمین می کند که نیروی کار شما مجهز به تجهیزات مناسب برای انجام کاری که قرار است به روشی کارآمد انجام دهد.
6. پشتیبانی کاربر: پشتیبانی کاربر یا IT Helpdesk سیستم پشتیبانی است که توسط چندین خانه و کسبوکار فناوری اطلاعات پیادهسازی میشود زیرا به حل مشکلات سطح مشتری به صورت روزانه کمک میکند. این همچنین برای بهره وری کارمندان از طریق کمک به رفع مشکلات مربوط به فناوری مورد استفاده آنها ضروری است.
7. برنامهریزی تداوم کسبوکار: برنامهریزی تداوم کسبوکار برای کسبوکارهای بزرگ بسیار مهم است، زیرا به عنوان برنامهای برای سرپا نگه داشتن کسبوکارها در طول بحران عمل میکند. برنامه ریزی تداوم کسب و کار که به عنوان یک طرح ایمنی در برابر بلایای طبیعی در نظر گرفته می شود، به کسب و کارها کمک می کند تا برای بدترین سناریوها آماده شوند و راه حل هایی ارائه دهند که اطمینان حاصل شود که عملیات به دلیل نقص فنی متوقف نمی شود.
8. پشتیبان گیری و بازیابی: حفاظت از اقداماتی مانند پشتیبان گیری و بازیابی فاجعه نه تنها برای کسب و کار بلکه برای کاربران شخصی نیز ضروری است. پشتیبانگیری یک شبکه ایمنی برای دادههایتان در اختیار شما قرار میدهد و اطمینان میدهد که در صورت خرابی سیستم، چیزی از دست نمیرود. پشتیبانگیری و بازیابی برای حفاظت از دادهها، افزونگی و عملکرد بینقص کسبوکار بدون مشکل حیاتی است.
9. مشاوره فناوری: مشاوره فناوری همچنین یکی از شاخههای کلیدی فناوری اطلاعات است که به کسبوکارها کمک میکند تا راهحل ایدهآلی برای نیازهای خود پیدا کنند. مشاوران فناوری اطلاعات، استراتژیستهای دیجیتالی هستند که به شرکتها در مورد چگونگی استفاده از فناوری به بهترین شکل برای تقویت عملکرد و عملکرد تجاری خود توصیه میکنند. این کارشناسان به کسبوکارها کمک میکنند تا از چشمانداز پیچیده فناوری در زمان کنونی عبور کنند و به آنها کمک میکنند تا در رقابت باقی بمانند.
فرصت های شغلی در فناوری اطلاعات چیست؟
فناوری اطلاعات شامل طیف گسترده ای از ابزارها، فناوری ها و مهارت هایی است که می توانید در دستان خود داشته باشید. هر کسی که علاقه مند به شروع حرفه خود در فناوری اطلاعات است می تواند طیف متنوعی از گزینه ها را انتخاب کند و گاهی اوقات ممکن است کمی طاقت فرسا باشد. برخی از نقش ها برای شروع تقریباً به هیچ تجربه قبلی در زمینه فناوری اطلاعات نیاز ندارند، در حالی که برخی از موقعیت های سطح بالا مانند معماران شبکه به شما نیاز دارند که بیش از 10 سال در این زمینه تخصص داشته باشید.
اما بهترین بخش در مورد فناوری اطلاعات این است که هر کسی می تواند در هر زمانی شروع به کار کند و اگر در یادگیری ابزارهای مورد نیاز خود کمی تلاش کنید، در کوتاه ترین زمان در شغل خود موفق خواهید شد. در اینجا برخی از نقش های شغلی اصلی فناوری اطلاعات و مسئولیت های آنها که انتخاب های شغلی محبوب در سال 2024 محسوب می شوند، آورده شده است:
1. تکنسین فناوری اطلاعات: تکنسینهای فناوری اطلاعات رایانهها و شبکهها را برای کاربران تجاری یا خانگی تعمیر و نگهداری میکنند تا از عملکرد روان آنها اطمینان حاصل کنند. وظایف اصلی یک تکنسین فناوری اطلاعات شامل نصب و پیکربندی سخت افزار و نرم افزار و عیب یابی مسائل فنی می باشد.
2. متخصص پشتیبانی: متخصصان پشتیبانی به افراد و مشاغل در استفاده از نرم افزارهای رایانه ای یا هر قطعه ای از تجهیزات فناوری اطلاعات کمک و کمک می کنند. آنها با پرس و جوهای فنی سروکار دارند، مسائل ابتدایی IT را حل می کنند و کاربران را راهنمایی می کنند که چگونه از فناوری خود بهترین استفاده را ببرند.
3. تستر تضمین کیفیت: آزمایش کنندگان QA نرم افزار جدید ساخته شده را برای اطمینان از قابل اعتماد بودن، کاربردی بودن و کاربرپسند بودن آن بررسی می کنند. آزمایشکنندگان همچنین آزمایشهای بتا را انجام میدهند، مشکلات را مستند میکنند، از کاربران بازخورد میگیرند و آن بازخوردها را به توسعهدهندگان ارائه میکنند تا برنامه را بهبود بخشند.
4. توسعه دهنده وب: طراحان و توسعه دهندگان وب افرادی هستند که وب سایت هایی را طراحی و منتشر می کنند که بیشتر اینترنت به آنها متکی است. آنها از ابزارهای مختلفی مانند HTML/CSS، جاوا اسکریپت، پایتون برای ایجاد صفحات وب و نگهداری آنها در وب سرورها استفاده می کنند. این مهارت مستلزم دانش کدنویسی و برنامه نویسی است.
5. متخصص امنیت فناوری اطلاعات: متخصصان امنیتی از سیستم ها و شبکه های کامپیوتری در برابر تهدیدات داخلی و خارجی محافظت می کنند. تیم امنیتی همچنین بر امنیت کلی نظارت میکند، پروتکلها و قوانین امنیتی را توسعه میدهد و به نقضها پاسخ میدهد تا از آسیب به دادههای شرکت و دارایی دیجیتال جلوگیری کند.
6. برنامه نویس رایانه: برنامه نویسان کدهای رایانه ای را که برنامه های نرم افزاری را می سازند، می نویسند و نگهداری می کنند. برنامه نویسی نیازمند دانش زبان ها و ابزارهای مختلف کامپیوتری مانند جاوا، پایتون، روبی، سی، سی پلاس پلاس و بسیاری دیگر است که بسته به نوع برنامه نویسی نرم افزاری که می خواهید وارد آن شوید.
7. تحلیلگر سیستم: تحلیلگران سیستم سیستم های موجود فناوری اطلاعات و فرآیندهای تجاری را بررسی و بهبود می بخشند. آنها با تجزیه و تحلیل الزامات و طراحی راه حل های متناسب با آنها، کسب و کارها را ارتقا می دهند، در حالی که از اجرای مناسب اطمینان می یابند.
8. مهندس شبکه: مهندسان شبکه با طراحی، پیاده سازی و مدیریت شبکه های کامپیوتری، ستون فقرات شبکه های کامپیوتری را تشکیل می دهند. شرکت هایی مانند سیسکو و جونیپر از نام های پیشرو در این صنعت هستند و تقریباً همه مهندسان شبکه باید حداقل یکی از این زیرساخت های شبکه را داشته باشند.
9. مهندس نرم افزار: مهندسان نرم افزار با طراحی، نوشتن کد و نظارت بر چرخه عمر نرم افزار به شیوه ای سیستماتیک، برنامه های نرم افزاری را توسعه و نگهداری می کنند. مهندسان نرم افزار با برنامه نویسان متفاوت هستند زیرا مسئولیت چرخه حیات کلی هر برنامه کامپیوتری را بر عهده دارند در حالی که برنامه نویسان فقط کدهایی را می نویسند که نرم افزار یا برنامه کاربردی را تشکیل می دهند.
10. طراح تجربه کاربری: طراحان UI/UX بر ایجاد یک تجربه یکپارچه و لذت بخش برای کاربران نرم افزار و برنامه یا مشتریان نهایی تمرکز می کنند. آنها چشم انداز نرم افزار را طوری طراحی می کنند که از نظر زیبایی و ارگونومی برای مخاطب هدف مناسب باشد و مطمئن شوند که کاربران تجربه استفاده از آن را دوست دارند و به محصول آنها برتری نسبت به رقبا می دهند.
11. مدیر پایگاه داده: یک مدیر پایگاه داده پایگاه داده ها را برای ذخیره و بازیابی کارآمد داده ها در یک سازمان مدیریت می کند. مدیران داده همچنین عملکرد پایگاه داده را تضمین می کنند و اقدامات امنیتی را برای ایمن و بادوام نگه داشتن داده ها اجرا می کنند. کار به عنوان مدیر پایگاه داده به دانش ابزارهای پایگاه داده مانند SQL و Cassandra نیاز دارد.
12. دانشمند داده: دانشمندان داده یکی از نقش های اصلی در تجزیه و تحلیل و پردازش داده ها هستند. آنها داده های دیجیتال پیچیده را تجزیه و تحلیل و تفسیر می کنند تا به کسب و کارها کمک کنند تا راه حل های بهتری برای خدمات خود در آینده ارائه دهند. علم داده از ابزارهایی مانند آمار و یادگیری ماشین استفاده می کند.
13. دانشمند کامپیوتر: دانشمندان کامپیوتر تحقیقاتی را برای تقویت پیشرفت فناوری کامپیوتر انجام می دهند. این متخصصان از نوآوری خود استفاده می کنند و راه حل های جدیدی ارائه می دهند که در حال حاضر وجود ندارد. حوزههایی مانند الگوریتمها، سیستمهای نرمافزاری و هوش مصنوعی از جمله شبکههای عصبی، نمونههایی هستند که دانشمندان کامپیوتر در حال حاضر روی آنها کار میکنند.
14. مدیر فناوری اطلاعات: مدیران فناوری اطلاعات بر بخش فناوری اطلاعات و پروژههای آن نظارت میکنند و مطمئن میشوند که همه چیز همانطور که قرار است پیش میرود. مدیران فناوری اطلاعات که اغلب به عنوان رهبران یک پروژه توسعه فناوری اطلاعات در نظر گرفته می شوند، منابع، کارکنان و برنامه ریزی فناوری را مدیریت می کنند.
15. مدیر ارشد اطلاعات (CIO): یک CIO استراتژی و اجرای کلی IT شرکت را رهبری می کند. مدیر ارشد اطلاعات که نقش هماهنگ کردن فناوری اطلاعات با اهداف تجاری را بر عهده دارد، نقش یک مدیر اجرایی سطح بالا را در شرکتهای فناوری اطلاعات که نیازهای مشتری را با نیروی کار او مرتبط میکنند، ایفا میکند. سالها تخصص در این زمینه برای رسیدن به این مکان نیاز است.
16. مدیر ارشد فناوری (CTO): برخلاف CIO، یک مدیر ارشد فناوری بیشتر بر روی محصولات و فناوری مشتری نهایی تمرکز میکند و مطمئن میشود که محصولات و ابزارهایی که شرکت او در حال توسعه است با خواستههای مشتری سازگار است. CTO بر توسعه فناوری، نوآوری و استراتژی محصول تمرکز دارد و به عنوان رویایی در پشت توسعه فناوری اطلاعات در نظر گرفته می شود.
17. مدیر سیستم: مدیر سیستم موقعیتی است که برای مدیریت، پشتیبانی و اطمینان از عملکرد کارآمد سیستم های کامپیوتری و سرورهای درون سازمان کار می کند. SysAdmins همچنین نصب و به روز رسانی برنامه ها را مدیریت می کند و مشکلات سیستم را عیب یابی می کند.
18. توسعهدهنده یا مهندس نرمافزار: توسعهدهنده و مهندسان نرمافزار بر اساس خواستههای مشتری، نرمافزارها و برنامههای کاربردی را طراحی و ایجاد میکنند. تبدیل شدن به یک توسعه دهنده یا مهندس نرم افزار مستلزم درک خوب زبان های برنامه نویسی و ابزارهای مختلف مانند سی شارپ، دات نت، جاوا و پایتون است. توسعه دهندگان همچنین نرم افزارها را به روز کرده و نگهداری می کنند و کار قبلی خود را بهبود می بخشند.
19. معمار فناوری اطلاعات: یک معمار فناوری اطلاعات ساختار سیستم های فناوری اطلاعات را به گونه ای طراحی می کند که بهترین نتایج و بهره وری را برای کسب و کار فراهم کند. معماران فناوری اطلاعات راهحلهای فناوری را با نیازهای کسبوکار هماهنگ میکنند و کل زیرساختها از سختافزار، نرمافزار و راهحلهای شبکه را بر اساس نیازهای سازمانی برنامهریزی میکنند.
چه مشاغل فناوری اطلاعات بهترین پرداخت را دارند؟
صنعت فناوری اطلاعات به خاطر دستمزدی که به کارمندان می دهد شناخته شده است. چندین موقعیت در IT در مقایسه با سایر صنایع، حتی برای موقعیت های سطح ابتدایی حقوق خوبی می پردازند. این روزها بیشتر و بیشتر افراد به صنعت فناوری اطلاعات به دلیل گزینه های شغلی پردرآمدی که ارائه می دهد، تمایل دارند. مشاغل مختلفی در IT وجود دارد که بر اساس سطح تخصص مورد نیاز و میزان حقوق پرداختی برای این نقش طبقه بندی می شوند.
مشاغل IT را می توان به بخش های زیر طبقه بندی کرد:
. مشاغل سطح ورودی: مشاغل سطح ورودی ابتدایی ترین سطح مشاغل فناوری اطلاعات در سراسر جهان هستند. چندین شغل در سطح ابتدایی در IT وجود دارد، از جمله نقش هایی مانند پشتیبانی فنی فناوری اطلاعات، طراحان وب، پشتیبانی فناوری اطلاعات و تکنسین ها. این نقش های سطح ورودی به طور متوسط در سال اول حدود 40000 دلار در سال دستمزد می گیرند و در سال های بعد بر اساس عملکرد پاداش های خوبی دریافت می کنند.
. مشاغل سطح متوسط: پس از کسب حداقل 4-5 سال تجربه در یک زمینه خاص، یک حرفه ای در IT می تواند به مشاغل سطح متوسط که با دستمزد بهتر، مسئولیت بیشتر و پاداش های اضافی همراه است، روی بیاورد. پست هایی مانند مهندسان شبکه و مدیران سیستم به طور متوسط سالانه حدود 120000 دلار حقوق دریافت می کنند. در حین پیشرفت شما در سازمان، پاداشهای تجربه و سایر امتیازات اضافه میشود.
. مشاغل سطح بالا: مشاغل سطح بالا در IT حقوق هنگفتی را پرداخت می کنند که می تواند توجه هر کسی را به خود جلب کند. برای بدست آوردن یک شغل درجه یک در IT، به تخصص و بیش از 10 سال تجربه در زمینه خاص خود نیاز دارید. نقش هایی مانند معماران فناوری اطلاعات، مدیران فناوری اطلاعات و مدیران ارشد فناوری اطلاعات، بر اساس اندازه شرکت، سالانه حدود 165000 دلار دستمزد دریافت می کنند. نقشهای مدیریتی سطح بالا در فناوری اطلاعات به دلیل نیازهای پیچیده آنها در زمینه فناوری اطلاعات و مهارتهای مدیریت، دستمزد بیشتری دریافت میکنند.
عوامل متعددی وجود دارد که مانند هر صنعت دیگری بر حقوق در IT تأثیر می گذارد. مهارت شما چیزی است که بیشترین اهمیت را دارد، و همینطور تعداد سالهایی که در آن زمینه کار می کنید. حقوق ها نیز بر اساس کشوری که در آن کار می کنید و تخصص شما کمی متفاوت است. در کشورهای اروپایی مانند دانمارک، متوسط حقوق یک مهندس نرم افزار 141000 دلار است در حالی که در کانادا بیش از 165000 دلار است. به طور مشابه، در یک موقعیت سطح مهندسی، مهندسان شبکه بیشتر از مهندسان سیستم دستمزد دریافت میکنند که در زمینه فناوری اطلاعات تخصص دارند. حقوق همچنین می تواند بسته به تقاضای صنعت در زمان معین و تعداد متخصصان در زمینه کشور/شهر شما در حال حاضر متفاوت باشد.
آیا فناوری اطلاعات شغل خوبی است؟
بخش فناوری اطلاعات در چند سال گذشته توسعه گسترده ای را تجربه کرده است، به طور تصاعدی رشد کرده و در همه زمینه های کاری حضور یافته است. از شرکت های بزرگ و موسسات دولتی گرفته تا افراد، همه از راه حل های دیجیتال در زندگی روزمره خود استقبال می کنند. این ادغام گسترده تضمین می کند که متخصصان فناوری اطلاعات در زمینه های مختلف مورد تقاضا هستند. این روند به طور قابل توجهی دامنه ایجاد یک حرفه ارزشمند در بخش IT را گسترش داده است.
صنعت IT یک زمینه پویا است که طیف گسترده ای از مسیرهای شغلی مانند توسعه نرم افزار، شبکه، امنیت سایبری، تجزیه و تحلیل داده ها، مدیریت فناوری اطلاعات و غیره را ارائه می دهد. این تنوع به افرادی که مشتاق ایجاد حرفه ای در فناوری اطلاعات هستند اجازه می دهد تا شغلی را انتخاب کنند که با علاقه و مهارت های آنها همسو باشد. در حال حاضر مشاغل فناوری اطلاعات به عنوان یکی از پردرآمدترین مشاغل در سراسر جهان در نظر گرفته می شود، با نوآوری مداوم در فناوری جدید، مشاغل فناوری اطلاعات امنیت، امکان و دامنه وسیعی از یک حرفه طولانی مدت را نیز فراهم می کند.
ماهیت جهانی صنعت IT راه را برای فرصت های شغلی بین المللی برای افراد از سراسر جهان باز می کند. همچنین تضمین میکند که افراد با استعداد میتوانند به فرصتها در سراسر مرزها دسترسی داشته باشند، به لطف کار از راه دور و محیطهای کاری آزاد. مشاغل در فناوری اطلاعات به متخصصان این امکان را می دهد که در صنایع مختلف در سراسر جهان حتی از راحتی خانه خود کار کنند. فرصتهای شغل آزاد میتواند به افراد در کسب درآمد اضافی برای خود و کسب مهارتها در حوزههای مختلف کمک کند.
علاوه بر این، متخصصان فناوری اطلاعات به ساخت راهحلهای خلاقانه کمک میکنند که تأثیر زیادی بر جامعه دارند. فناوری اطلاعات همچنین از ایجاد یک تغییر واقعی و مثبت لذت میبرد، چه طراحی برنامههایی که عملیات را صاف میکنند، و خواستههای عمومی را برطرف میکنند، ابداع راهحلهایی برای بهبود مراقبتهای بهداشتی، یا بهبود امنیت سایبری برای ایمن کردن دادههای حساس.
نتیجه
فناوری اطلاعات پایه ای است که کسب و کارها بر اساس آن فعالیت می کنند. در نتیجه، یک استراتژی قوی و در حال تحول IT برای سازمان های سازمانی بسیار مهم است. با سرعت تغییرات تکنولوژیکی، کسبوکارها باید به طور منظم میزان پشتیبانی زیرساختها و عملیات فناوری اطلاعات از استراتژی کسبوکارشان را ارزیابی کنند. داشتن نقشه راه کسب و کار یا محصول کافی نیست. نقشه راه فناوری اطلاعات نیز کلید موفقیت بازار است.