بیگ دیتا

اصطلاح «بیگ دیتا» ممکن است مدتی است که وجود داشته باشد، اما هنوز سردرگمی زیادی در مورد معنای واقعی آن وجود دارد. در حقیقت، این مفهوم به طور مداوم در حال تکامل است و مورد بازنگری قرار می گیرد، زیرا نیروی محرکه بسیاری از امواج مداوم تحول دیجیتال، از جمله هوش مصنوعی، علم داده و اینترنت اشیاء است. اما Big Data دقیقا چیست و چگونه دنیای ما را تغییر می دهد؟

بیگ دیتا چیست؟

بیگ دیتا به مجموعه های وسیع و متنوعی از اطلاعات اشاره دارد که با نرخ های روزافزونی رشد می کنند. این شامل حجم اطلاعات، سرعت یا سرعتی است که در آن ایجاد و جمع‌آوری می‌شود، و تنوع یا دامنه نقاط داده‌ای که تحت پوشش قرار می‌گیرند (معروف به “سه برابر” بیگ های دیتا). بیگ دیتا اغلب از داده کاوی به دست می آید و در قالب های مختلف به دست می آید.

بیگ دیتا

بیگ دیتا چیست؟ – آکادمی دکتر ابراهیم پور

بیگ دبتا چگونه کار می کند؟

بیگ دیتاها را می توان به عنوان بدون ساختار یا ساخت یافته طبقه بندی کرد. داده های ساختاریافته شامل اطلاعاتی است که قبلاً توسط سازمان در پایگاه های داده و صفحات گسترده مدیریت شده است. غالباً ماهیت عددی دارد. داده های بدون ساختار اطلاعاتی هستند که سازماندهی نشده اند و در یک مدل یا قالب از پیش تعیین شده قرار نمی گیرند. این شامل داده‌های جمع‌آوری‌شده از منابع رسانه‌های اجتماعی است که به مؤسسات کمک می‌کند اطلاعاتی را درباره نیازهای مشتری جمع‌آوری کنند.

بیگ دیتاها را می توان از نظرات به اشتراک گذاشته شده عمومی در شبکه های اجتماعی و وب سایت ها جمع آوری کرد که به طور داوطلبانه از وسایل الکترونیکی و برنامه های شخصی جمع آوری شده اند، از طریق پرسشنامه ها، خرید محصول و بررسی الکترونیکی. وجود حسگرها و سایر ورودی‌ها در دستگاه‌های هوشمند امکان جمع‌آوری داده‌ها را در طیف گسترده‌ای از موقعیت‌ها و شرایط فراهم می‌کند.

بیگ دیتاها اغلب در پایگاه های داده کامپیوتری ذخیره می شوند و با استفاده از نرم افزارهایی که به طور خاص برای مدیریت مجموعه بیگ های دیتا و پیچیده طراحی شده اند، تجزیه و تحلیل می شوند. بسیاری از شرکت های نرم افزار به عنوان سرویس (SaaS) در مدیریت این نوع داده های پیچیده تخصص دارند.

موارد استفاده از بیگ های دیتا

تحلیلگران داده به رابطه بین انواع مختلف داده‌ها، مانند داده‌های جمعیتی و سابقه خرید، نگاه می‌کنند تا تعیین کنند که آیا همبستگی وجود دارد یا خیر. چنین ارزیابی‌هایی ممکن است توسط شخص ثالثی که بر پردازش بیگ های دیتا در قالب‌های قابل هضم تمرکز دارد، در داخل یا خارج از کشور انجام شود. کسب و کارها اغلب از ارزیابی بیگ های دیتا توسط چنین کارشناسانی استفاده می کنند تا آن را به اطلاعات عملی تبدیل کنند.

تقریباً هر بخش در یک شرکت می تواند از یافته های تجزیه و تحلیل داده ها، از منابع انسانی و فناوری گرفته تا بازاریابی و فروش، استفاده کند. هدف بیگ دیتا افزایش سرعت ورود محصولات به بازار، کاهش زمان و منابع مورد نیاز برای جذب بازار، مخاطبان هدف، و اطمینان از رضایت مشتریان است.

مزایا و معایب بیگ های دیتا

افزایش حجم داده های موجود هم فرصت ها و هم مشکلاتی را ایجاد می کند. به طور کلی، داشتن داده‌های بیشتر در مورد مشتریان (و مشتریان بالقوه) باید به شرکت‌ها اجازه دهد تا محصولات و تلاش‌های بازاریابی را به‌منظور ایجاد بالاترین سطح رضایت و تکرار تجارت، بهتر تنظیم کنند. شرکت‌هایی که حجم زیادی از داده‌ها را جمع‌آوری می‌کنند، این فرصت را دارند که تجزیه و تحلیل عمیق‌تر و غنی‌تر را به نفع همه ذینفعان انجام دهند.

در حالی که تجزیه و تحلیل بهتر مثبت است، بیگ های دیتا نیز می توانند اضافه بار و نویز ایجاد کنند و مفید بودن آن را کاهش دهند. شرکت ها باید حجم بیشتری از داده ها را مدیریت کنند و تعیین کنند که کدام داده در مقایسه با نویز سیگنال ها را نشان می دهد. تصمیم گیری در مورد اینکه چه چیزی داده ها را مرتبط می کند به یک عامل کلیدی تبدیل می شود.

علاوه بر این، ماهیت و قالب داده‌ها می‌تواند نیاز به رسیدگی خاصی داشته باشد، قبل از اینکه روی آن عمل شود. داده های ساختاریافته، متشکل از مقادیر عددی، می توانند به راحتی ذخیره و مرتب شوند. داده‌های بدون ساختار، مانند ایمیل‌ها، فیلم‌ها و اسناد متنی، ممکن است نیاز به تکنیک‌های پیچیده‌تری داشته باشند تا قبل از اینکه مفید واقع شوند.

رشد شگفت انگیز بیگ های دیتا

همه چیز با انفجار در حجم داده هایی که ما از آغاز عصر دیجیتال تولید کرده ایم آغاز می شود. این امر عمدتاً به دلیل ظهور رایانه‌ها، اینترنت و فناوری است که قادر به جمع‌آوری داده‌ها از دنیایی است که در آن زندگی می‌کنیم. داده‌ها به خودی خود اختراع جدیدی نیست. حتی قبل از رایانه‌ها و پایگاه‌های اطلاعاتی، سوابق تراکنش‌های کاغذی، سوابق مشتریان و فایل‌های بایگانی را داشتیم – که همگی داده هستند. رایانه‌ها و به‌ویژه صفحات گسترده و پایگاه‌های اطلاعاتی، راهی برای ذخیره و سازماندهی داده‌ها در مقیاس بزرگ به روشی آسان در اختیار ما قرار دادند. ناگهان اطلاعاتی با کلیک ماوس در دسترس قرار گرفت.

با این حال، ما از صفحه‌گسترده‌ها و پایگاه‌های داده اولیه فاصله زیادی داشته‌ایم. امروز، هر دو روز به اندازه‌ای که از ابتدای زمان تا سال 2000 انجام داده‌ایم، داده‌ای ایجاد می‌کنیم. درست است، هر دو روز یک‌بار. و مقدار داده ای که ما ایجاد می کنیم به سرعت در حال افزایش است. تا سال 2020، مقدار اطلاعات دیجیتال موجود از حدود 5 زتابایت امروزی به 50 زتابایت افزایش خواهد یافت.

امروزه تقریباً هر اقدامی که انجام می‌دهیم یک دنباله دیجیتالی به جا می‌گذارد. ما هر زمان که آنلاین می شویم، زمانی که تلفن های هوشمند مجهز به GPS خود را حمل می کنیم، زمانی که با دوستان خود از طریق رسانه های اجتماعی یا برنامه های چت ارتباط برقرار می کنیم و هنگام خرید، داده تولید می کنیم. می توانید بگویید ما با هر کاری که انجام می دهیم که شامل یک عمل دیجیتالی است، ردپای دیجیتالی باقی می گذاریم که تقریباً همه چیز است.

علاوه بر این، میزان داده های تولید شده توسط ماشین نیز به سرعت در حال رشد است. هنگامی که دستگاه‌های خانگی «هوشمند» ما با یکدیگر یا با سرورهای خانگی خود ارتباط برقرار می‌کنند، داده‌ها تولید و به اشتراک گذاشته می‌شوند. ماشین آلات صنعتی در کارخانه ها و کارخانه ها در سراسر جهان به طور فزاینده ای به حسگرهایی مجهز می شوند که داده ها را جمع آوری و انتقال می دهند. اصطلاح “بیگ های دیتا” به مجموعه ای از همه این داده ها و توانایی ما در استفاده از آنها به نفع خود در طیف گسترده ای از زمینه ها، از جمله تجارت، اشاره دارد.

بیگ دیتا

اهمیت بیگ دیتا – آکادمی دکتر ابراهیم پور

بیگ های دیتا چگونه استفاده می شود؟

این جریان روزافزون اطلاعات حسگر، عکس‌ها، متن، داده‌های صوتی و ویدیویی به این معنی است که اکنون می‌توانیم از داده‌ها به روش‌هایی استفاده کنیم که حتی چند سال پیش امکان‌پذیر نبود. این تقریباً در هر صنعت دنیای تجارت را متحول می کند. اکنون شرکت‌ها می‌توانند با دقت فوق‌العاده دقیقی پیش‌بینی کنند که چه بخش‌های خاصی از مشتریان مایل به خرید هستند و چه زمانی. و Big Data همچنین به شرکت ها کمک می کند تا عملیات خود را به روشی بسیار کارآمدتر انجام دهند.

حتی خارج از تجارت، پروژه‌های کلان داده در حال حاضر به روش‌های مختلفی به تغییر دنیای ما کمک می‌کنند، مانند:

. بهبود مراقبت های بهداشتی – پزشکی مبتنی بر داده شامل تجزیه و تحلیل تعداد زیادی از سوابق پزشکی و تصاویر برای الگوهایی است که می تواند به تشخیص زودهنگام بیماری و تولید داروهای جدید کمک کند.
. پیش‌بینی و واکنش به بلایای طبیعی و انسان‌ساخته – داده‌های حسگر را می‌توان برای پیش‌بینی محل وقوع زلزله بعدی تجزیه و تحلیل کرد و الگوهای رفتار انسانی سرنخ‌هایی را ارائه می‌دهند که به سازمان‌ها کمک می‌کند تا به بازماندگان کمک کنند. فناوری Big Data همچنین برای نظارت و محافظت از جریان پناهندگان به دور از مناطق جنگی در سراسر جهان استفاده می شود.
. پیشگیری از جرم و جنایت – نیروهای پلیس به طور فزاینده‌ای استراتژی‌های مبتنی بر داده‌های مبتنی بر اطلاعات و مجموعه‌های داده‌های عمومی خود را اتخاذ می‌کنند تا منابع را به طور کارآمدتر مستقر کرده و به عنوان یک عامل بازدارنده در جایی که نیاز است عمل کنند.

نگرانی های بیگ دیتا

Big Data بینش ها و فرصت های بی سابقه ای را به ما می دهد، اما همچنین نگرانی ها و سوالاتی را ایجاد می کند که باید به آنها توجه شود:

. حریم خصوصی داده ها – بیگ های دیتایی که اکنون تولید می کنیم حاوی اطلاعات زیادی در مورد زندگی شخصی ما است که بسیاری از آنها را حق داریم خصوصی نگه داریم. به طور فزاینده‌ای از ما خواسته می‌شود بین میزان داده‌های شخصی که فاش می‌کنیم و راحتی که برنامه‌ها و سرویس‌های مبتنی بر داده‌های بزرگ ارائه می‌کنند تعادل ایجاد کنیم.
. امنیت داده ها – حتی اگر تصمیم بگیریم که از اینکه شخصی داده های ما را برای یک هدف خاص در اختیار دارد خوشحالیم، آیا می توانیم به آنها اعتماد کنیم که آنها را ایمن نگه دارد؟
. تبعیض داده ها – وقتی همه چیز مشخص باشد، آیا تبعیض علیه افراد بر اساس داده هایی که از زندگی آنها داریم قابل قبول خواهد بود؟ ما قبلاً از امتیازدهی اعتباری برای تصمیم گیری در مورد اینکه چه کسی می تواند پول قرض کند استفاده می کنیم و بیمه به شدت مبتنی بر داده است. ما می‌توانیم انتظار داشته باشیم که با جزئیات بیشتری مورد تجزیه و تحلیل و ارزیابی قرار بگیریم، و باید مراقب بود که این کار به گونه‌ای انجام نشود که زندگی را برای کسانی که از قبل منابع کمتری دارند و به اطلاعات دسترسی دارند، دشوارتر کند.

مواجهه با این چالش‌ها بخش مهمی از بیگ های دیتا است و سازمان‌هایی که می‌خواهند از داده‌ها استفاده کنند باید به آن‌ها رسیدگی کنند. عدم انجام این کار می تواند کسب و کارها را نه تنها از نظر اعتبار، بلکه از نظر قانونی و مالی آسیب پذیر کند.

چرا بیگ های دیتا مهم است؟

هر زمان که برنامه‌ای را باز می‌کنیم، از موتور جستجو استفاده می‌کنیم یا صرفاً به مکانی سفر می‌کنیم تا با دستگاه‌های تلفن همراه خود قرار دهیم، داده تولید می‌شود. نتیجه؟ مجموعه عظیمی از اطلاعات ارزشمند که شرکت ها و سازمان ها مدیریت، ذخیره، تجسم و تجزیه و تحلیل می کنند. ابزارهای داده سنتی برای کنترل این نوع پیچیدگی و حجم مجهز نیستند، که منجر به تعداد زیادی از پلتفرم‌های نرم‌افزار بیگ دیتا تخصصی شده است که برای مدیریت بار طراحی شده‌اند.

اگرچه ماهیت مقیاس بزرگ بیگ های دیتا می تواند طاقت فرسا باشد، اما این مقدار داده انبوهی از اطلاعات را در اختیار سازمان ها قرار می دهد تا از آنها به نفع خود استفاده کنند. مجموعه‌های بیگ دیتا را می‌توان برای استنباط الگوهایی در مورد منابع اصلی آنها استخراج کرد، بینشی برای بهبود کارایی کسب‌وکار یا پیش‌بینی نتایج کسب‌وکار آینده ایجاد کرد.

در نتیجه، تجزیه و تحلیل بیگ های دیتا تقریباً در هر صنعتی برای شناسایی الگوها و روندها، پاسخ به سؤالات، به دست آوردن بینش در مورد مشتریان و مقابله با مشکلات پیچیده استفاده می شود. شرکت‌ها و سازمان‌ها از اطلاعات به دلایل متعددی مانند خودکارسازی فرآیندها، بهینه‌سازی هزینه‌ها، درک رفتار مشتری، انجام پیش‌بینی‌ها و هدف قرار دادن مخاطبان کلیدی برای تبلیغات استفاده می‌کنند.

بیگ دیتا

کاربردهای بیگ دیتا – آکادمی دکتر ابراهیم پور

3 V از بیگ های دیتا

بیگ های دیتا معمولاً با سه V مشخص می شوند:

جلد
حجم به حجم عظیمی از داده هایی که تولید و ذخیره می شود اشاره دارد. در حالی که داده های سنتی در اندازه های آشنا مانند مگابایت، گیگابایت و ترابایت اندازه گیری می شوند، بیگ های دیتا در پتابایت و زتابایت ذخیره می شوند.

تنوع
تنوع به انواع مختلفی از داده ها اشاره دارد که از منابع مختلف از جمله متن، ویدئو، تصاویر و صدا جمع آوری می شوند. بیشتر داده‌ها بدون ساختار هستند، به این معنی که تجزیه و تحلیل آن برای ابزارهای داده معمولی دشوار است. همه چیز از ایمیل‌ها و ویدئوها گرفته تا داده‌های علمی و هواشناسی می‌تواند یک جریان بیگ دیتا را تشکیل دهد که هر کدام ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارند.

سرعت
بیگ دیتاها با سرعت بالا تولید، پردازش و تجزیه و تحلیل می شوند. شرکت‌ها و سازمان‌ها باید این توانایی را داشته باشند که از این داده‌ها استفاده کنند و بینش‌هایی را از آن‌ها در زمان واقعی ایجاد کنند، در غیر این صورت خیلی مفید نیست. پردازش بلادرنگ به تصمیم گیرندگان اجازه می دهد تا سریع عمل کنند.

چالش های بیگ های دیتا

1. حجم و پیچیدگی داده ها
بیگ دیتا عظیم، پیچیده و همیشه در حال رشد است. این امر به ویژه با گذشت زمان، گرفتن، سازماندهی و درک را در طبیعت دشوار می کند. به منظور مدیریت بیگ دیتاها، فن آوری های جدید باید به طور نامحدود توسعه داده شوند و استراتژی های بیگ دیتا سازمانی باید به طور مداوم سازگار شوند.

2. الزامات یکپارچه سازی و پردازش
جدا از چالش های ذخیره سازی، بیگ های دیتا نیز باید به درستی پردازش، تمیز و قالب بندی شوند تا برای تجزیه و تحلیل مفید باشند. این امر به دلیل اندازه بیگ دیتا، منابع داده های متعدد و ترکیبی از داده های ساختاریافته، بدون ساختار و نیمه ساختار یافته می تواند زمان و تلاش قابل توجهی را به خود اختصاص دهد. تلاش‌های پردازش و شناسایی اطلاعات مفید نیز می‌تواند در مورد داده‌های پر سر و صدا یا خرابی داده‌ها ترکیب شود.

3. امنیت سایبری و خطرات حریم خصوصی
سیستم‌های بیگ دیتا گاهی اوقات می‌توانند اطلاعات حساس یا شخصی کاربر را مدیریت کنند و آنها را در برابر حملات امنیت سایبری یا نقض حریم خصوصی آسیب‌پذیر کند. از آنجایی که داده‌های شخصی بیشتری در ذخیره‌سازی بیگ دیتاها قرار می‌گیرند، و در چنین مقیاس‌های عظیمی، دشواری و هزینه محافظت از این داده‌ها در برابر مجرمان را افزایش می‌دهد. به‌علاوه، نحوه جمع‌آوری داده‌های شخصی از طریق سیستم‌های بیگ دیتا ممکن است با قوانین یا مقررات منطقه‌ای جمع‌آوری داده‌ها مطابقت نداشته باشد که منجر به نقض حریم خصوصی کاربران آسیب‌دیده شود.

بیگ دیتا

چالش های بیگ دیتا – آکادمی دکتر ابراهیم پور

فناوری های بیگ دیتا

فناوری‌های بیگ دیتا، ابزارهای مورد استفاده برای مدیریت و مدیریت داده‌ها در مقیاس‌های عظیم را توصیف می‌کنند. این فناوری‌ها شامل آن‌هایی هستند که برای تجزیه و تحلیل داده‌های بزرگ، جمع‌آوری، استخراج، ذخیره‌سازی و تجسم استفاده می‌شوند.

ابزارهای تجزیه و تحلیل داده ها
ابزارهای تجزیه و تحلیل داده‌ها شامل نرم‌افزاری است که می‌تواند برای تجزیه و تحلیل بیگ دیتاها استفاده شود، جایی که بینش‌ها، همبستگی‌ها و الگوهای مرتبط در داده‌های داده شده شناسایی می‌شوند.

ابزارهای بیگ دیتا
ابزارهای بیگ دیتا به هر پلتفرم داده، پایگاه داده، ابزار هوش تجاری یا برنامه ای که در آن مجموعه داده های بزرگ ذخیره، پردازش یا تجزیه و تحلیل می شود، اشاره دارد.

ابزارهای تجسم داده ها
ابزار تجسم داده ها به نمایش یافته های استخراج شده از تجزیه و تحلیل بیگ های دیتا در قالب نمودار، نمودار یا داشبورد کمک می کند.

جمع بندی

بیگ دیتا یا کلان داده به حجم زیادی از اطلاعات گفته می شود که سریع و پیچیده هستند. تنوع این داده‌ها بسیار زیاد است و می توانید آنها را از منابع مختلف جمع‌آوری کنید. بیگ دیتا در حوزه‌های مختلف از جمله آموزش، پزشکی، تبلیغات، محتوای ویدیویی، بازاریابی دیجیتال و… کاربردهای زیادی دارد. شما به چهار روش توصیفی، تجویزی، پیش‌بینی و تشخیصی می‌توانید بیگ دیتا را تحلیل کنید.

محمدرضا درویشی (دیجیتال مارکتینگ) وب‌سایت
من محمدرضا درویشی هستم. یک نویسنده که میخاد شما رو با مقاله های بروز در مورد کسب و کار آشنا کنه و هدفم اینه که در کسب و کار خودتون موفق باشید. در کنارتون هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *